Dichtgewaaide paadjes maken het gecompliceerd

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2017_170421_Stage5_RM170296.JPG

Navigatie was moeilijk in de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge. Door de harde wind werd de start van de etappe bij Merzouga uitgesteld en de route ingekort. Maar dat maakte het er niet bepaald gemakkelijker op. Door de harde wind waren paadjes verdwenen. Alle trucks moesten zoeken. Gert Huzink legde de etappe het snelst af. Martin van den Brink behoudt zijn riante voorsprong.

Gert Huzink (505): Iedereen was aan het knoeien

Zij aan zij met Martin van den Brink ging Gert Huzink door de duinen. “Waanzinnig mooi”, vond Huzink dat. Dat hij naast de andere Renault reed, was voor Huzink al een teken dat hij goed bezig was. Hij was immers 14 minuten achter Van den Brink gestart. “We hebben de hele dag kat-en-muis gespeeld”, zei Huzink. “Dan hadden wij weer eerst het juiste pad, dan zij weer. Nadat we samen op waren gereden door de duinen, verloren wij weer een minuut of zeven op Martin, maar na de ravitaillering liepen zij weer uit. Het was donders moeilijk navigeren en het gaat zo hard dat de navigator het vaak niet eens kan bijhouden. Iedereen was aan het knoeien en zoeken.”

Op het winnen van de Morocco Desert Challenge rekent Huzink niet (meer). Zijn belangrijkste doel is nu zo ver mogelijk uitlopen op Elisabete Jacinto, de tweede plaats veiligstellen en zorgen dat de Renaults 1 en 2 worden.

Martin van den Brink (501): Liefst elke dag het verschil groter maken

Omhuld door een grote stofwolk denderde Martin van den Brink over de finish. Als eerste truck, maar – zo bleek later – niet als snelste. Daar baalde Van den Brink wel een beetje van. “We willen liefst elke dag het verschil groter maken. Dat is vandaag niet gelukt.”

De verklaring zat in het feit dat Van den Brink’s navigator Wouter de Graaff af en toe moest zoeken naar het juiste pad, zoals overigens iedereen. “Door de harde wind waren de paadjes dichtgewaaid en dus niet meer te zien”, vertelde De Graaff. “Ook bij een tafelbergje moesten we even zoeken. Gert Huzink had de goede weg als eerste gevonden, maar die haalden we al snel weer in.” De marge van Van den Brink op de andere Renault is nog altijd aanzienlijk: een uur en 27 minuten.

José Marquez (506): Veel extra kilometers moeten maken

Elisabete Jacinto verloor veel tijd in de vijfde etappe. De MAN van de Portugese ontbeerde de power om door het zachte, mulle zand te trekken. “Het was een moeilijke dag”, vertelde navigator José Marquez. “De navigatie was bizar lastig, maar wat het nog zwaarder maakte was het zachte zand. Al meteen na de start zaten we vast in het zand. Dat kostte direct al 12 minuten. Ook in de duinen verloren we veel tijd omdat we er niet overheen konden zoals de Renaults, maar overal heel voorzichtig omheen moesten rijden. We hebben nog een paar keer vastgezeten, maar niet zo erg dat we uit de auto moesten.” Jacinto verloor ruim drie kwartier op Huzink en meer dan een half uur op Van den Brink. In het klassement staat de Portugese nog derde, met een ruime marge op Igor Bouwens.