Ourednicek aan de leiding na 'domme fout' Willems

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2017_170418_Stage2_TB_L1358.jpg

Hij won nog geen etappe, maar Tomas Ourednicek pakte op de vierde dag van de Morocco Desert Challenge de leiding in het autoklassement. Maik Willems verspeelde 13 minuten voorsprong en staat er nu 13 achter. De winst in de rit van Oum Jrane naar Merzouga werd opnieuw gewonnen door Stéphane Henrard.

Tomas Ourednicek (307): Dolblij met leiding in klassement

Tomas Ourednicek loopt al de hele Morocco Desert Challenge met een grote smile op het gezicht, maar vandaag was die van oor tot oor. “Ik wilde per se winnen en dat is nu eindelijk gelukt. Niet alleen dankzij onszelf, ook een beetje dankzij Maik Willems, maar ook dat hoort bij de rally.” De Tsjech had meteen vanaf het begin van de etappe het gas erop en stuurde zijn South Racing Ford voorbij de trucks. “Die maakten allemaal navigatiefoutjes en wij niet. Mijn navigator David Krupal is een genie. En dat in zijn allereerste woestijnrally! We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Ik wil hem niet meer kwijt.”

Alleen in de duinen van Erg Chebbi op het eind van de etappe maakte Ourednicek zelf een foutje. “Het was een perfecte dag, maar ik was iets te overmoedig en ging met te harde banden de duinen in. Als Nasser Al-Attiyah dat kan…. Maar bij ons lukte het dus niet. We hebben even vastgezeten en moesten scheppen, maar we wisten dat we ver voor lagen, dus ik durfde het risico wel aan, maar slim was het niet.”

Maik Willems (305): Diesel in de benzine kost tijd

Een ‘domme fout’ kostte Maik Willems de voorlopige leiding in de Morocco Desert Challenge. In Spanje had de assistentie van het Bastion Dakar Team al benzine getankt voor de Toyota. Die werd gisteravond overgetankt uit de vrachtwagen, maar de slang waarmee dat gebeurde was eerder gebruikt voor diesel. “Er zat dus nog een restje diesel in en die is in onze benzinetank terecht gekomen. Na 10 kilometer begon de auto te sputteren en te stotteren. We zijn terug gereden naar het bivak om het op te lossen. Dan weet je dat er kapers op de kust zijn die keihard toeslaan. Gevalletje ‘shit happens’. Tomas hoeft niets af te dingen. Hij heeft perfect gereden.”

Eenmaal weer op gang met schone benzine, had Willems een prima dag. “Het was in de duinen wel lastig. Omdat er geen schaduwen te zien waren, was er geen diepte. Je moest maar voelen waar het duin ophield.”

Stéphane Henrard (353): Een paradijs voor rijder en navigator

Met zijn nieuwe VW Beetle wint Stéphane Henrard elke etappe, maar wegens een tijdstraf van 20 uur (voor onnodig hard rijden door het bivak) staat de Belg op slechts de twintigste plaats in het klassement. De Morocco Desert Challenge winnen zit er dus niet in. “Maar elke dag de etappes winnen is voor mij genoeg bevestiging dat we met deze buggy op de goede weg zijn”, zegt hij. “We zijn twee jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van deze wagen en zijn hem nu in een kleine serie aan het produceren. Dit is de eerste serieuze rally die we ermee rijden en ik ben er erg tevreden over.”

Henrard heeft een schat aan ervaring in de Dakar Rally en doet mee aan de MDC als voorbereiding op de Dakar van volgend jaar. “Maar het gevoel hier is dat van de oude Dakars. De sfeer is uitstekend en de etappes zijn excellent. Het is een paradijs voor rijders en navigators. Ik denk dat vooral de navigatie hier beslissend zal zijn. Dat was het vandaag ook. Er zitten zo veel trucjes in verwerkt, dat je echt heel goed moet opletten. Mijn navigator Gatien Dubois is nieuw in deze discipline, maar hij doet het uitstekend. Ik heb het op alle fronten prima naar mijn zin hier.”