Van den Brink als snelste door tweede etappe

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2017_170418_Stage2_MDC17_18_04_Leg2_0976.jpg

Na problemen in de eerste etappe sloeg Martin van den Brink terug in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge. Na 361 kilometer over een bloedsnelle piste kwam hij als eerste truck aan in het bivak bij Foum Zguid.

Martin van den Brink (501): Met twee vingers in de neus

Het probleem met de versnellingsbak was snel opgelost, dus Martin van den Brink kon op de tweede dag van de Morocco Desert Challenge de verloren tijd goed maken. “We hebben heel hard gereden, maar wel met beleid”, zei Van den Brink. “We zijn als dertiende gestart – auto’s en trucks door elkaar – en waren als eerste aan de finish, achter hooguit vijf of zes motorrijders. Het was een heel snelle etappe, maar geen moeilijke etappe, zeker niet voor een truck. Ik heb nog net niet met twee vingers in de neus gereden. Er waren gelukkig veel minder stenen dan gisteren, waardoor ook de kans op lekke banden minder groot was.”

Elisabete Jacinto (506): Vering heeft moeite met hete omstandigheden

De eerste etappe schreef Elisabete Jacinto op haar naam door weinig fouten te maken en rustig door te tokkelen. “Vooral aan de navigatie hebben we veel te danken gehad”, vertelt de Portugese. “Van snelheid moeten wij het niet hebben, dus ik had al niet verwacht dat we vandaag zouden winnen. Ik ben al blij dat we niet veel hebben verloren. De vermoeidheid van de zware etappe van gisteren speelde nog wel een rol. Ook de warmte was van invloed. Onze vering wordt heet en vooral op de wat meer bumpy pistes is dat lastig. We verloren wat tijd met een lekke band. Van het kwartier voorsprong van gisteren is niets meer over.”