Klaar voor de grote test in de Libya Rally

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2016_14-4__67A2407lres(c)rallymaniacs.jpg

Tot de allerlaatste minuut werd er gewerkt om de gloednieuw opgebouwde Desert Warrior van Erren Rally Racing gereed te hebben voor de start van de Libya Rally. De rit naar de keuring waren de eerste meters van de auto. “Deze rally wordt een uitdaging op zich,” verwacht Peter Erren.

De dagen voorafgaand aan de start van de Libya Rally waren nog knap druk en tot het laatste moment werden er aanpassingen gedaan om de auto te verbeteren. “We dachten dat het een goed idee was om de luchtinlaat af te dekken met gaas, maar een paar ervaren Dakarrijders vertelden ons dat het beter was om het eraf te halen om de koeling te bevorderen. Dus dat advies hebben we toch maar opgevolgd.”

Nu ieder detail klaar is, staan Peter Erren en Jan-Paul van der Poel te trappelen om aan de rally te beginnen en de auto aan de zware omstandigheden te onderwerpen. “De auto zou goed moeten zijn, maar het is gloednieuw en we weten niet hoe het zich houdt in de wedstrijd.”

De Libya Rally begint morgenochtend (vrijdag) in Agadir. Peter en Jan-Paul zijn live online te volgen via de website Libya-rally-live.com (startnummer 309) en via de Libya Rally app voor iOs en Android. Via de Facebookpagina Facebook.com/ErrenRallyRacing (ook te zien zonder Facebook-account) houden we u ook dagelijks op de hoogte.