Libya Rally 2015: nieuwe uitdaging wacht Erren Rally Racing

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2014_20_04_LR2014_20_04_0729.jpg

Voor de derde keer op rij zal Peter Erren meedoen aan de Libya Rally. Na de achtste plaats vorig jaar heeft Erren, samen met zijn navigator Jan-Paul van der Poel, nu zijn zinnen gezet op weer een top 10-klassering, maar hij realiseert zich dat dit moeilijker dan ooit wordt.

De Libya Rally, die start in Fez op vrijdag 17 april, bestaat uit zeven etappes met een totale lengte van bijna 2400 kilometer. De competitie, met een aantal ervaren Dakarcoureurs aan de start, is stevig. Bovendien heeft de organisatie van de Libya Rally besloten hetzelfde navigatiesysteem in te voeren als in de Dakar wordt gebruikt.

“De rally is van zichzelf als een stuk uitdagender geworden, doordat het steeds professioneler wordt,” weet Peter Erren. “Met dat gegeven en in dit sterke veld met ervaren deelnemers, zal het halen van de top 10 niet eenvoudig worden, maar na de achtste plaats van vorig jaar is dat wel het belangrijkste doel. Je moet de lat altijd een stukje hoger leggen, vind ik.”

Dankzij de prestatie van vorig jaar starten Erren en Van der Poel met nummer 305 op hun Jeep. “Zo’n hoog startnummer schept verwachtingen, maar die kunnen we wel aan. Dankzij onze sponsors Eurol en Micro-Pak hebben we een goed pakket. De Jeep is in prima conditie en wijzelf ook. De service wordt verzorgd door het Black Ram Team van Henk Theunissen, met onder meer ook buggyrijder Tim Coronel en motorrijdster Mirjam Pol.”

De Libya Rally zal worden uitgezonden door RTL7 en bij nog tien andere zenders wereldwijd. Op de Facebook-pagina van Erren Rally Racing worden dagelijks updates gegeven.