Libya Rally 2015: groot Nederlands deelnemersveld & bijna volgeboekt

[youtube]8qmAfXoAPl8[/youtube]

60 Auto’s, buggies en SSV’s, 40 motoren en quads en niet minder dan 16 race trucks zijn nu al ingeschreven voor de Libya Rally 2015. Met bijna 300 deelnemers (rijders, navigatoren en service-mensen) kan de rally tot één van de mooiste en meest succesvolle off-road evenementen van Afrika bestempeld worden. Steeds meer kleine en grote teams melden zich aan, vaak met het oog op een training voor de volgende Dakar of andere grote rally's.

Mammoet rallysport, Schoonesdakar, JB Trading, Bastion, de teams rond Pascal Feryn, Jacky Loomans, Chris Leyds zijn slechts enkele voorbeelden. Maar liefst 70% van het deelnemersveld komt uit België en Nederland en de organisatie verwacht dat de laatste 25 plaatsen ook vanuit deze landen ingevuld zullen worden.

Gert Duson, de Belgische organisator van de Libya Rally, maakte onlangs een top 10 van de redenen voor het succes van zijn rally. We sommen ze even op:

  1. Veiligheid boven alles: 1 of 2 helikopters, 4x4 ambulances, een reanimatie-cel en een medische ploeg van 11 spoedartsen en spoedverplegers, het merendeel uit Nederland en Vlaanderen.

  2. Libya Rally is de enige echte cross-country rally in Marokko. We starten in Fez (noorden) en rijden het hele land door, met elke dag een ander bivak. We houden niet zo van het idee van rondjes rijden rond hotels en 3 dagen op dezelfde plaats logeren. Eindbestemming van de rally (vorig jaar op de stranden ten zuiden van Agadir) is dit jaar het legendarische Marrakech.

  3. Heel nauwkeurige roadbooks, geschreven volgens FIA/FIM standaarden.

  4. Voor elk ervaringsniveau is er een categorie. Hoewel Libya Rally in de eerste plaats een race is (met tijdsopname, roadbook, ERTF GPS Unik & Sentinel), bestaat de mogelijkheid ook om deel te nemen in één van de 2 andere categorieën (“Adventure Rally”,navigatie met Garmin GPS of “Discovery Raid”, navigatie met een Tripy of digitaal roadbook, al dan niet begeleid). Zelfs een 3-daagse “Meet & Greet” behoort tot de mogelijkheden.

  5. Een exellente sweeper service (NL), ook voor wagens. 2 à 3 grote trucks (4x4 en 8x8) sluiten de piste en zorgen ervoor dat elk beschadigd voertuig terug naar het bivak kan gebracht worden.

  6. Libya Rally kan je rijden in elk type voertuig (motor, quad, auto, buggy, SSV en truck). Een officieel FIA certificaat is NIET vereist.

  7. Twee hotels en 5 top-bivouacs: net als in de oude Dakar, slapen we in goed georganiseerde bivaks, elk op een mooie plek. We zorgen voor Europese toiletten en warme douches in elk bivak, ongeacht de locatie. Hotels zijn enkel voorzien voor de eerste en de laatste nacht.

  8. Top catering in het midden van de woestijn: geen diarree in de Libya Rally! Wij garanderen een degelijke Belgische keuken en brengen ons eigen catering team (15 personen) mee naar Afrika. Wij eten nu ook eenmaal liever een grote BBQ, broodjes met gerookte zalm en lekkere Ribeye steaks in plaats van elke dag opnieuw tajine en couscous.

  9. Aantrekkelijke prijzen: met een starting fee vanaf 2500€ per deelnemer (voertuig inbegrepen) is de Libya Rally de meest aantrekkelijke op vlak van prijs versus kwaliteit. En dit terwijl we dezelfde faciliteiten aanbieden als de duurdere rally’s.

  10. En tenslotte: Een Belgisch pintje en een ongelooflijk goede sfeer, zowel op de piste als in de bivaks (bier enkel in het bivak, niet op de piste :).

Er zijn nog 25 plaatsen beschikbaar voor Libya Rally 2015 (16-23 april).
Meer info: www.libya-rally.com of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0032/(0)14/22.95.85

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1