Libya Rally 2015: deelnemersveld groeit gestaag!

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2015_RM140908.jpg
Met inmiddels 100 ingeschreven voertuigen ziet het er goed uit voor de 7e editie van de Libya Rally die in april 2015 verreden wordt. Gisteravond vond in Eersel de 2e presentatie in Nederland plaats bij Quads For Fun

Eerder dit jaar in september werd de bij Mammoet Rallysport georganiseerde presentatie al zeer goed bezocht, en ook gisteravond was het weer gezellig druk bij Quads For Fun.

Met 31 motoren en quads, 13 trucks (Aart Schoones bevestigde gisteravond definitief zijn deelname!), 8 SSV’s en 46 auto’s begint zich een interessant deelnemersveld te vormen. In de truckcategorie zijn nog 2 plaatsen te vergeven. Verwachting is dat het aantal motoren en quads zeker nog verder zal toenemen.

Met alle deelnemers in de race en de diverse serviceploegen zijn er inmiddels al 240 mensen ingeschreven. Er zijn nog 80 plaatsen te vergeven, dus wie nog mee wil doen moet niet te lang meer wachten met inschrijven! Tot 31 december kun je nog profiteren van het 2e tarief, daarna gaan de prijzen weer iets omhoog. Met een aanbetaling van 500 euro weet je zeker dat je erbij zit!

Maandag a.s. is organisator Gert Duson op bezoek bij het hoofdkwartier van Bowler in Groot-Brittannië voor een presentatie, en op zaterdag 20 december is er een presentatie in het Franse Mulhouse op de open dag van Equip-Raid, een bekende 4x4 specialist.

Motor-of quad rijders die transport en assistie zoeken, kunnen zich aansluiten bij het Rallymaniacs Serviceteam.

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2015_service_Rallymaniacs_Service_small.jpg

Waarom de Libya Rally?

- De Libya Rally is de enige echte cross-country rally in Marokko, die begint in Fes en eindigt in Marrakech. Geen rondjes vanuit hetzelfde hotel, maar ieder jaar nieuwe routes van A naar B. 

- Goede veiligheidsvoorzieningen met 1 of 2 helikopters, een medische staf van 10 personen, diverse 4x4 ambulances en een reanimatie truck.

- gedetailleerde roadbooks volgens FIA/FIM standaard. Aangepast roadbook voor motor - en quadrijders, op rol.

- geschikt voor rijders van alle niveaus. Met het ERTF GPS Unik en Sentinel systeem zoals dat ook in de Dakar en de WK rally’s gebruikt wordt, maar ook op Garmin gps of de klasse met een Tripy!

- zeer goede bezemservice, ook voor auto’s. Komend jaar met een helikopter om gestrande motoren uit moeilijk begaanbare gebieden te halen.

- open voor alle soorten voertuigen. Motoren, quads, auto’s, buggy’s, SSV’s, trucks. Voertuigen moeten natuurlijk aan bepaalde eisen voldoen maar een FIA paspoort is niet verplicht.

- Twee overnachtingen in 5-sterren hotels en 5 overnachtingen in een bivouac, met Europese toiletten en warme douches.

- In de bivouacs is er een zeer goede catering, iets waar de Libya Rally om bekend staat! Met veel sfeer en gezelligheid.

- scherp geprijsd. De Libya Rally biedt zeer veel waar voor zijn geld, met minimaal dezelfde voorzieningen als in al de duurdere rally’s.

- En tot slot: een unieke atmosfeer. Op zowel de routes als in de bivouacs.

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2015_Rallymaniacs2015LibyaRally.jpg