Libya Rally 2014 Stage 6: Alex van Ginkel breekt schouderblad

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2014_23_04_LR2014_23_04_040.jpgBij een crash in de zesde etappe van de Libya Rally heeft Alex van Ginkel zijn schouderblad gebroken. De klassementsleider bij de motoren werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht en maakt het goed. Hij zal morgen bij de finish van de rally zijn. De nummers 2, 3 en 4 van de dag ervoor – Kim de Rycker, Giovanni Stigliano en Martin van den Brink – werkten nauw samen om de hulpverlening op gang te krijgen in het gebied zonder mobiel bereik en bleven bij Van Ginkel tot die in de helikopter lag.

De etappe van Icht naar Tan Tan ging over een route met veel en grote keien. De vier voorste motorrijders reden niet ver uit elkaar op een gedeelte, na de tankstop, waar enorm veel stenen lagen. “Dan ga je langzamer rijden”, vertelde Martin van den Brink, “maar dat is juist niet handig. Ik ben zelf drie keer gevallen omdat ik te langzaam reed. Dan ben je niet scherp en tikt zo het voorwiel weg op een steen. Dat is bij Alex ook gebeurd: hij reed helemaal niet hard. Hij is gewoon ongelukkig terecht gekomen, met zijn schouder op een steen.”

Stigliano was als eerste bij Van Ginkel, Van den Brink kwam kort achter de Italiaan op de plaats van het ongeval. “Er was geen bereik voor de telefoon. Stigliano is een berg opgereden, maar kreeg de helikopter niet te pakken. Kim de Rycker, die achter mij zat, is toen terug gereden naar de tankstop om hulp te regelen, terwijl ik Alex heb geholpen. Het zag er heel naar uit, doordat hij een snijwond boven zijn oog had. Ik heb alles losgeknipt om hem ruimte te geven en ben tegen hem blijven praten om hem bij de les te houden. Het heeft zeker een uur geduurd voordat de helikopter er was, maar niemand maakte aanstalten om verder te rijden, ook de andere jongens niet, die er later bij kwamen. Dat vond ik wel heel mooi, die solidariteit.”

De leiding bij de motoren is, met nog één etappe te gaan, nu in handen van de Belg Kim de Rycker. Van den Brink klom in zijn eerste rally op de motor op naar  de vierde plaats. “Maar ik had veel liever morgen op de foto gegaan als nummer 5 met Alex op 1.”

Een andere motorrijder, Erik Haakmeester, was al vroeg in de etappe gevallen. Met verwondingen aan zijn handen reed hij terug naar de start, waar hij een paar hechtingen kreeg. Haakmeester bereikte aan het einde van de dag toch de finish, maar niet op de motor. “Ik zat daar bij de start te wachten op hoe het verder zou gaan. Met de bezemwagen of zo, dacht ik. Toen kwam er een Algerijnse deelnemer van Desert Foxx naar me toe, Fodil Alahoum. Zijn navigator was ziek geworden en die kon niet verder. Of ik kon en wilde navigeren. Nou, als ik dan moet kiezen tussen de bezemwagen of een Bowler Wildcat, is dat niet zo moeilijk. De organisatie was akkoord. We startten ver achterin, dus ik hoefde niet veel te doen. Als motorrijder heb je veel meer navigatiewerk, want er zijn veel minder sporen. En die meneer luisterde goed, dus het was wel een prima dagje zo.”