Libya Rally 2014: Bouwens verrast met ‘beest van een camion’

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2014_20_04_LR2014_20_04_0557.jpg

Na drie dagen Libya Rally ontwikkelt Gregoor Bouwens zich als de verrassing bij de trucks. In tegenstelling tot Paul Verheyden reed Bouwens wel de hele tweede etappe en ook in de derde etappe kwam hij als eerste truck aan de finish - Verheyden had het parkoers echter drie minuten sneller afgelegd. “Wij hebben sterk gereden, maar mijn Iveco is een beest van een camion: die kan alles aan”, prees de Belg zijn wagen.

Van de duinen moet Bouwens het hebben, meent hij. Het is daaraan te danken dat hij zo goed voor de dag komt. “De wagen is super, zo machtig. We rijden recht omhoog in de duinen, zo naar de waypoints toe. We zeggen het onderweg ook tegen elkaar: deze camion kan alles aan. Op de snelle stukken, zoals vandaag in het tweede deel van de etappe, kan hij ook goed mee, maar daar leg je het qua snelheid af tegen de personenwagens en de buggy’s.”

Bouwens deed eerder dit jaar mee aan de Africa Eco Race. Wegens een rugblessure kon hij zelf niet tot aan de finish mee. De Libya Rally is een soort van revanche. Het bevalt de Iveco-dealer uit Balen goed. “Het is wel ongeveer vergelijkbaar. De Libya Rally is sterk gegroeid en heeft zich goed ontwikkeld. Het is nu groter dan de Africa Race en met een veld van negen trucks is de competitie hier zelfs interessanter. Het bevalt mij goed, zeker nu we zo goed presteren in dit sterke veld.”