Libya Rally 2014: laatste voorbereidingen

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2014_verkenning_LR2014_verkenning_003A.JPG
Vorige week is Libya Rally organisator Gert Duson teruggekeerd uit Marokko van de laatste routeboek controles. Er is nog een week of vijf te gaan naar de Libya Rally, en voor Gert Duson en zijn organisatie breekt een drukke periode aan om alles geregeld te krijgen voor de technische keuring van 17 april in Fes.

b_600_0_16777215_00_images_05-LIBYA-RALLY_2014_verkenning_LR2014_verkenning_006A.JPG
Een ding is zeker: het belooft een zeer gevarieerde rally te worden, met verschillende soorten ondergronden. Snelle stukken die afgewisseld worden door trage en technisch lastige routes en 4 dagen met duinen. De moeilijkste duinen zitten in het laatste deel van de 2e dag, de rally doet 2 maal het Erg Chebbi en 2 maal het Erg Chegaga aan. Onder Gert Duson’s motto "We don’t learn you how to swim, but we throw you in the water" beloven dat interessante kilometers te gaan worden.

In het zuiden volgt de route een aantal oude Dakarpistes, door het Oud Draa en richting Tata, waarbij er hoge snelheden gehaald kunnen worden. Om logistieke redenen is het finish bivak nu gepland bij Fort Bou Jerif, ten zuiden van Agadir. Eind het eind van de middag worden de eerste deelnemers binnen verwacht aan de finish van de laatste special. Op het strand, waar het dan laag water is.

De Libya Rally heeft het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Middels een aantal leuke acties in de diverse bivakken doet de organisatie er alles aan om de unieke sfeer en gezelligheid te waarborgen waar de rally zo om bekend staat, ondanks het veel grotere deelnemersveld. En wordt er veel aandacht besteed aan de catering om zo de hoge kwaliteit van het eten te waarborgen.

Deelnemers
Pech voor motorrijder Frans Daris, die door een gebroken been moet afzeggen. Een last-minute inschrijving staat op naam van Dakar deelnemer Martin van den Brink, die normaal gesproken achter het stuur van de Mammoet Rallysport racetruck zit en het voor de verandering eens op twee wielen gaat proberen.

Deelnemerspresentatie 20 maart a.s.
Op woensdag 19 maart voor de Belgische en donderdag 20 maart voor de Nederlandse deelnemers vindt er een rijdersbriefing plaats, waarin de hele logistiek van de rally door Gert Duson nog eens uitgebreid wordt toegelicht. Het is tevens een leuke kans kennis te maken met andere deelnemers en alvast te proeven van de gezellige sfeer. Ook mensen die niet aan de 2014 editie meedoen, maar interesse hebben om in de toekomst nog eens mee te doen, zijn van harte welkom.

Hamer B.V.
Hoofdkantoor Apeldoorn

Adres:
Stadhoudersmolenweg 23
7317 AV Apeldoorn

Aanvang 19.30 uur
Wil je langskomen? Laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.