Nabeschouwing Libya Rally 2014

Lees meer...
Zes maanden voorbereiding, zeven lange dagen rally en dan kan de balans opgemaakt worden van de zesde editie van de Libya Rally. Bijna 300 deelnemers stonden er dit jaar aan de start. Organisator Gert Duson blikt terug op de Libya Rally 2014.

Lees meer

Libya Rally 2014: Verrassende ontknoping in laatste etappe

Lees meer...
In de ‘grote Dakar’ zijn het al jaren gevleugelde woorden: je bent er nooit bijna. Dat werd op de laatste dag van de Libya Rally pijnlijk duidelijk voor klassementsleider Jean-Antoine Sabatier en de nummer 2, Alwin Oud. Beiden verspeelden een ruime voorsprong, waardoor de gebroeders David en Denis Rozand met de Predator-buggy onverwachts op de eindstreep op het strand bij Fort Bou Jerif de overwinning bij de auto's in de schoot geworpen kregen.

Lees meer

Gert Duson: Laatste dag altijd bijzonder

Lees meer...
Vanmiddag eindigt de Libya Rally met een etappe op het strand. Organisator Gert Duson is tevreden over het verloop van de afgelopen week, ondanks dat hij zijn titelverdediger bij zowel de auto's als de motoren zag uitvallen door crashes.

Lees meer

Libya Rally 2014 Stage 6: Alex van Ginkel breekt schouderblad

Lees meer...Bij een crash in de zesde etappe van de Libya Rally heeft Alex van Ginkel zijn schouderblad gebroken. De klassementsleider bij de motoren werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht en maakt het goed. Hij zal morgen bij de finish van de rally zijn. De nummers 2, 3 en 4 van de dag ervoor – Kim de Rycker, Giovanni Stigliano en Martin van den Brink – werkten nauw samen om de hulpverlening op gang te krijgen in het gebied zonder mobiel bereik en bleven bij Van Ginkel tot die in de helikopter lag.

Lees meer

Feryn ondanks pech toch nog op podium

Lees meer...Pascal Feryn en co-rijder Tom De Leeuw (Toyota) zijn in de vijfde rit van de rally van Libië op de 7e plaats geëindigd. In het algemeen klassement blijft het Belgische duo op de derde plaats. In de 4x4 klasse zakken ze van één naar twee. Er moeten nog twee ritten gereden worden in deze rallyraid die op donderdag eindigt.

Lees meer

Libya Rally 2014: Bert Mourik maakt slechte dag weer goed

Lees meer...

De regelmaat is bij veel deelnemers aan de Libya Rally inmiddels ver te zoeken. Goede dagen met mooie prestaties worden afgewisseld met slechte dagen vol ellende. Bij Bite Rallysport is het niet anders. De derde etappe eindigde voor Bert Mourik al vroeg op de bezemwagen. In de vierde etappe sloeg hij terug met een top 10-klassering, al kwam die bepaald niet vlekkeloos tot stand.

Lees meer

Libya Rally 2014 Stage 4: Zandstorm ontneemt rijders zicht

Lees meer...

Een gierende zandstorm ontnam de deelnemers aan de Libya Rally in de loop van de vierde etappe alle zicht. Een groep deelnemers, onder wie Ten Harkel, Van de Mark, De Jongh, Van Wort, moest daarom halverwege de proef omkeren en via de gemakkelijkere raid-route naar Foum Zguid. In de duinen en op Lac Iriki, een uitgestrekte zoutvlakte, aan het einde van de proef, was het zicht beperkt tot amper een meter of vijf. "Je kon nauwelijks verder kijken dan de neus van de auto." In het bivak waaiden enkele tentjes weg en liepen mensen met ski- en crossbrillen op tegen het stuivende zand.

Lees meer