MDC 2020 update: het laatste nieuws

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2020_vooraf_MDC19_20_04_326.jpg

Op 23 november is het weer zover. Dan wordt in Zuid-Nederland de jaarlijkse Preproloog georganiseerd, het grootste rally feest van de Lage Landen. Voor het tweede jaar op rij is de MDC van de partij. En hoe? Wel, massaal is het juiste woord, want met méér Nederlandse en Belgische deelnemers dan gelijk welke andere rally, zal onze aanwezigheid niet onopgemerkt voorbijgaan. MDC organisator Gert Duson brengt het laatste nieuws. 

Bijna 20 van onze 30 ingeschreven race trucks, veel van onze wedstrijdauto’s evenals een aantal motor- en SSV-teams zullen die dag te bewonderen zijn in de grote paddock én op de racetrack. Het evenement biedt je een uniek kijkje in de keuken bij grote en kleine teams. De interactie tussen deelnemers en de 15.000 verwachte bezoekers zorgt voor een speciale sfeer en onvergetelijke momenten. Spektakel gegarandeerd dus voor jong en oud. 

De preproloog vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: Landgoed Duynenwater in Eersel. Wie nog een ticket wil bemachtigen, surft beste even naar www.preproloog.nl

Tweede verkenningsronde komt er aan

Heel de maand september doolde wedstrijddirecteur Jean-Claude Kaket en zijn team (met o.a. Charly Gotlib) rond in de Marokkaanse woestijn. Hun doel was het vinden van 8 nieuwe, uitdagende etappes voor de MDC2020, met o.a. een marathonetappe en vier gescheiden duinenparcours voor de race trucks. Om bijna 3000 wedstrijdkilometers te vinden, werden bijna 9000 kilometers toegevoegd op de teller van zijn nieuwe Landcruiser HDJ80. Maar de opdracht was geslaagd. De kladversie van de roadbooks wordt momenteel gedigitaliseerd en binnen twee weken vertrekt Kaket opnieuw richting Marokko voor een eerste controle, deze keer bijgestaan door zijn beste vriend en top-navigator Jean-Marie Lurquin. Zelf moet ik spijtig genoeg nog wachten tot de validatie-ronde in februari vooraleer ik mag proeven van zijn nieuwe creaties. 

Bezoekers- en sponsorreis MDC2020

Ook in 2020 bieden we geheel verzorgde vijfdaagse bezoekers- en sponsorreizen aan. Op deze exclusieve tours, maken uw gasten niet enkel de rally op z’n best mee, maar ze beleven ook Marokko op zijn mooist. Ze volgen de rally niet enkele gedurende een aantal dagen, ze maken er echt deel van uit. 

Voor onze gasten zijn feest en spektakel gegarandeerd, elke dag opnieuw. De technische controle in Agadir, de proloog op Plage Blanche, de woestijnetappes in het zuiden, de bivaks aan de duinen van Chegaga en Merzouga, het Rekkam-plateau, en de prijsuitreiking en het eindfeest in Saïdia: het beloven onvergetelijke momenten te worden. Precies om die reden bieden we voor 2020 niet één maar drie bezoekersreizen aan. Elk met eigen kenmerken en invalshoeken, maar stuk voor stuk onvergetelijk.

VIP TRIP 1:
Agadir (heenvlucht, hotel & scrutineering) / Plage Blanche (proloog & bivak 1) / Zag (etappe & bivak 2) / Agadir (terugvlucht).

VIP TRIP 2:
Ouarzazate (heenvlucht & transfer naar bivak) / M’hamid (etappe & bivak 4-5) / Merzouga (etappe & bivak 6) / Errachidia (terugvlucht)

VIP TRIP 3:
Errachidia (heenvlucht & transfer) / Merzouga (bivak 6) / Borj Bel Frissate (etappe & bivak 7) / Saïdia (finish, prijsuitreiking, slotfeest & 5* hotel) / Nador of Oujda (terugvlucht).

De organisatie van deze vip-reizen doen we in samenwerking met GPT Rally, een reisbureau gespecialiseerd in de rally-raid branche.

Wil je meer info of wil je de brochure graag ontvangen, stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +06 22 48 94 09