MDC 2020: inschrijving open op 1 augustus

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2020_vooraf_MDC2019_1904_TB-0102.jpg

De 2019 editie van de Morocco Desert Challenge was een groot succes. De rally is in een paar jaar tijd gigantisch gegroeid, maar ondanks dat weet de organisatie ieder jaar de lat weer hoger te leggen. Voor 2020 zal het deelnemersveld niet verder groeien, maar zal organisator Gert Duson zich vooral focussen op verbetering en innovatie.

Uit de enquete gehouden onder de deelnemers kwamen natuurlijk vooral veel positieve geluiden, maar ook veel tips en feedback om de rally weer beter te maken. Verbetering en innovatie zijn dan ook al jaren het handelsmerk van de Morocco Desert Challenge. Denk maar aan de nul kilometer verbinding tussen de specials, iets wat andere organisatoren ook steeds meer nastreven. 

Voor 2020 zal dit het maximum aantal deelnemers zijn per categorie. Waarbij er extra subcategorieën komen voor de trucks en SSV's. 

- 75 motoren en quads
- 60 SSV's
- 110 auto's en buggy's
- 30 racetrucks  

Innovaties voor 2020

  • lus rond het magische bivak van Plage Blanche
  • meer duinen en zand
  • tweede lus voor etappe 5
  • echte marathon stage
  • gedeeltelijk gescheiden routes voor de trucks
  • extra subcategorieën voor trucks en SSV's
  • voorinschrijving voor trouwe deelnemers

Net als in 2018 zal de eerste special starten èn finishen bij Plage Blanche, met het bivak hoog op de kliffen. Op die manier kunnen niet alleen de deelnemers maar ook de assistentieploegen en de bezoekers de magie van deze plaats meebeleven.

In de 2019 editie liep de route zuidelijker dan in de jaren daarvoor. Daardoor kregen de deelnemers pas op dag vijf de eerste duinen voor hun kiezen. Uit de enquete bleek dat 40% van de deelnemers de drie dagen met duinen iets te weinig vond. En dus gaat dat ook veranderen in 2020. In minimaal vier etappes zullen er duinen in het roadbook opgenomen worden! 

Een marathonetappe is altijd een mooie toevoeging. Het gaat er dan niet alleen maar om wie het hardst kan met het beste materiaal. De boel heel houden en zuinig zijn met de banden telt zeker zo zwaar mee. Rallyrijden betekent problemen oplossen, en wie dat niet zelf kan gaat gegarandeerd tijd verliezen... 

Alle voertuigen gaan in een goed bewaakt parc fermé bij het bivak, dus geen gesleep met tentjes enz. En wie echt assisitentie nodig heeft omdat uitvallen dreigt, kan alsnog naar het servicepark. Met als consequentie natuurlijk wel een zware tijdstraf. 

Gescheiden routes

Iets wat leeft bij de motoren en de SSV's, maar ook bij de trucks: gescheiden routes. Volledig apart is natuurlijk niet haalbaar, maar in drie etappes zullen de racetrucks een parallele route rijden. En zo in de meest risicovolle delen van de rally gescheiden worden van de andere deelnemers. Zo kunnen aanrijdingen, wanneer er bijvoorbeeld een motorrijder of een SSV achter een duin stil staat, verkomen worden. Een positieve ontwikkeling met het oog op de veiligheid. 

In de auto- en motorcategorie zijn er diverse subcategorieën, zodat gelijkwaardige machines zich met elkaar kunnen vergelijken. Starre assen, classic, 4x2, kistrijders, veteranen, enz. De SSV categorie is in een paar jaar tijd zeer hard gegroeid, en ook hier wordt nu een aantal categorieën toegevoegd. Zoals turbo, of 'no-turbo'. Meer info daaromtrent volgt nog.

Kwaliteit voor alles

Goede roadbooks, lekker eten, een gezelllige sfeer, een goede bezemploeg die nooit iemand laat staan, de medische ploeg, een heerlijke lunch op de piste van Gert's moeder, dat blijft natuurlijk! Een zware wedstrijd zal de MDC altijd blijven, maar de unieke sfeer blijft, met ook komend jaar weer leuke nieuwe verrassingen! 

Voorinschrijving 30 en 31 juli

De MDC kent een grote ongekend trouwe schare deelnemers die jaar in jaar uit terugkeren. De trouwe deelnemers krijgen de mogelijkheid om op 30 en 31 juli als eerste inte schrijven, vanaf 1 augustus kan dat voor iedereen. En ook dit jaar geldt zeker weer: wees er snel bij als je zeker wilt zijn dat je mee kunt doen! 
Check competitorcontrol.nl