Kudde schapen kost Ton van Genugten mogelijke dagzege

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2019_15-04_MDC2019_1504_TB-3500.jpg

Een boer met een stuk of twintig schapen die toevallig net aan het oversteken waren, hebben Ton van Genugten een mogelijke dagzege in de derde etappe van de Morocco Desert Challenge gekost. Doordat iedereen op de schapen lette, zagen Van Genugten en navigator Anton van Limpt een afslag naar links over het hoofd. In de haast om terug op de juiste route te komen, maakte Van Genugten een kleine snelheidsovertreding, die hem op een straftijd kwam te staan.

“Jammer”, vond de rijder van Petronas Team De Rooy Iveco die bij aankomst in het bivak in Assa aanvankelijk te horen kreeg dat hij 10 minuten aan zijn broek kreeg. “Met zo’n tijdstraf heb je het gevoel dat je de hele dag voor niks je best hebt gedaan. We wilden iets afsnoepen van onze achterstand van 29 minuten in het klassement, maar dat is op deze manier niet gelukt.”

Tot aan de lunchstop – op kilometer 251 van de 374 – ging alles volgens plan en reed Van Genugten de snelste tijd. De dagzege lag voor het grijpen. “De lunchpauze is verplicht een half uur”, vertelt Van Genugten. “Die tijd hebben we onder meer benut om preventief de achterbanden te wisselen, in de hoop klapbanden te voorkomen. Op de stenen krijgen de banden het zó voor hun kiezen, dat ze snel slijten. Lekke banden zijn een groot deel van de oorzaak van die 29 minuten achterstand.”

Het was een goed plan, maar het was toch niet genoeg, want 20 kilometer voor de finish voelde Van Genugten toch weer onbalans in de truck en 15 kilometer voor de eindstreep klapte een achterband alsnog. Dat was nog nadat in een dorpje een boer met zijn schapen rondwandelde, waardoor ze het pad naar links misten, te ver doorreden en de spoed op de weg terug bestraft zagen met een penalty van een minuut. Daardoor miste Van Genugten de etappewinst, en kwam hij uit op de derde plaats. “Jammer, want het ging supergoed. De auto doet het ook geweldig”, complimenteerde Van Genugten de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging. “De vooras vangt al die butsen zo goed op; echt super. Het sturen mag nog wat lichter en met een paar kleine andere aanpassingen is het een prima autootje.”