Een tandje eraf doet Ronald van Loon geen kwaad

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2019_14-04_MDC2019_1404_TB-2088.jpg

Een oeps-momentje op hoge snelheid was een waarschuwing die Ronald van Loon en Erik Lemmen ter harte namen in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge. De 400 kilometer lange etappe van Abetteh naar Smara was overwegend snel en Van Loon trapte het gaspedaal van de Nissan dan ook diep in. “Het ging hard en misschien wel iets te hard”, erkende hij bij aankomst in het bivak.

Van Loon begon voortvarend en wist al snel wat auto’s in te halen die voor hem waren gestart. Maar toen hij op een snel stuk achter een ssv kwam te zitten en die naast het pad wilde passeren, ging het bijna mis. “Met dik over de honderd naast de track zagen we een paar grote gaten over het hoofd”, vertelde Van Loon. “In eentje hebben we op de neus gestaan: het Nissan-logo zijn we verloren. Het liep goed af, maar we zijn er wel van geschrokken.”

Na het incident besloot Van Loon het rustiger aan te doen en daardoor ging het tot zijn verrassing eigenlijk een stuk beter. “Het was een fijnere flow, we maakten minder fouten, Erik kon het beter bijhouden met navigeren en ik kon adequater reageren. We zagen anderen fouten maken die wij met een iets lagere snelheid konden voorkomen, simpelweg omdat we ietsje meer tijd hadden om te kijken. Dat was wel een goede les: steady rijden is de truc.” Op die manier kwam Van Loon met de zeventiende tijd aan de finish: een prestatie waarmee hij heel tevreden was.