Ronald Schoolderman met andere insteek aan start MDC

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2019_12-04_RM197402.jpg

Eigenlijk had Ronald Schoolderman met een nieuwe ORD 150 met V8-benzinemotor aan de Morocco Desert Challenge willen meedoen. Maar die auto kwam zo goed uit de testwedstrijden die hij ermee reed, dat ie al verkocht is. Dus staat Schoolderman in Agadir aan de start met een geleende diesel, wel uit de eigen 4x4 Ermelo-stal.

“Het is een wat andere insteek dan we in gedachten hadden”, bevestigt Schoolderman op de Place Al Amal waar de keuringen zijn. “Misschien hadden we de wedstrijd in Borger niet moeten winnen met de nieuwe auto, want meteen daarna is hij verkocht. We zijn wel twee nieuwe ORD 150’s aan het bouwen, maar die zijn nog niet klaar.”

Toch wilden Schoolderman en zijn navigator Marcel Blankestijn (links op de foto) graag rijden in de Morocco Desert Challenge, al was het maar om meer ervaring op te doen met de diverse ondergronden en vooral de duinen. Dus vroeg hij aan Willem Zeelen of hij diens auto mocht lenen. “Die auto komt uit onze eigen stal en stond toch bij ons. Gelukkig vond Willem dat geen probleem. We hebben de auto aangepast naar onze settings.”

Een V6-diesel is wel even iets anders dan een V8-benzine, maar het hoeft geen nadeel te zijn, stelt Schoolderman. “In de duinen is een diesel zo gek nog niet. Het is minder een raceauto, maar wel heel betrouwbaar. Er staan hier heel wat ongelooflijke snelle achtcilinders, dus het zal wel druk worden vooraan, maar die snelle jongens moeten eerst nog maar eens zien aan te komen. We weten inmiddels dat je in een rally niet altijd 180 hoeft te rijden, maar dat het vooral belangrijk is om te blijven rollen. Als we een beetje constant kunnen rijden en elke dag netjes op tijd aan de finish komen, zijn we misschien wel zeker zo goed af.”