Inschijving MDC 2019 vanaf 1 augustus open

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_04_20_MDC2018_2004_TB-1885.jpg

Het is een tijdje geleden dat je van ons hebt gehoord, maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd in de tussentijd. Al snel na de finish van de Morocco Desert Challenge 2018 zijn we aan de slag gegaan om de elfde editie voor te bereiden: nóg beter, met veel nieuwe dingen. De 2019 editie wordt verreden van 12 tot 20 april. 

Vanaf 1 augustus is de inschrijving voor de MDC 2019 officieel open. Een groot aantal enthousiastelingen kon niet wachten en heeft zijn deelname al bevestigd. Bij de auto’s is dat bijvoorbeeld Nuno Matos, de Portugese rally-raid kampioen, die deze keer niet met de Opel Mokka meedoet, maar met een Toyota Overdrive. Bij de SSV’s was Godfried Lintjens de eerste en met hem nog een twintigtal side-by-sides uit Frankrijk, Ivoorkust, Nederland en België.

De kans is trouwens groot dat de SSV’s in de 11de editie van MDC misschien wel de grootste categorie worden, maar ook de belangstelling vanuit de trucks is onverminderd groot.

Vorig jaar hebben we heel wat mensen teleur moeten stellen omdat de inschrijvingen vroeger dan verwacht afgesloten werden. Wacht dus niet te lang met inschrijven, want vol is vol. Goed om weten is ook dat wie vóór eind september inschrijft, mee kan aan dezelfde prijs als in de voorbije editie.

Inschrijven kan zoals gebruikelijk via Competitor Control. Klik HIER voor meer informatie en registratie of om onze vernieuwde website even te bekijken.

De "speciallekes" van 2018 worden de nieuwe standaard

Onze rally is gekend voor constante verbeteringen en steeds nieuwe ontwikkelingen, die al snel worden overgenomen door andere rally’s en als nieuwe standaard dienen. Om onszelf te blijven vernieuwen en verbeteren vragen we onze deelnemers ook veelvuldig naar hun mening en ervaringen. Uit de evaluaties van de Morocco Desert Challenge van 2018 bleek dat de nieuwigheden die we introduceerden voor de jubileumeditie, zoals een proloog, de Iritrack, de grote Rymax Lounge Bar , de gezellige feestjes, etc. bijzonder gewaardeerd werden.

Iets wat zo hoog gewaardeerd wordt, blijft dus geen eenmalig iets. Wij  maken er "de nieuwe standaard" van! De MDC2019 wordt dus niet enkel de beste rally; we bouwen opnieuw de gezelligste bivaks en tofste sfeer! U bent gewaarschuwd ...

Coast-to-coast door nieuwe regio's

Ook wat de wedstrijd betreft trekken we de lijn door die we in de voorgaande jaren hebben ingezet: MDC2019 zal weer acht uitdagende etappes tellen, met de start op 12 april en de finish op 20 april, met bijna 3000 kilometer pure specials met nul kilometer liaison, van kust naar kust. Zo blijft de MDC ook volgend jaar de goedkoopste professioneel georganiseerde rally per wedstrijdkilometer!

Eén van de vele nieuwigheden in de komende editie is dat we veel zuidelijker gaan, nog onder La’ayoune. Daar, diep in de Westelijke Sahara (vanaf nu "Marokkaanse Sahara") wachten nieuwe, spectaculaire proeven op jullie inclusief bivaks op nieuwe locaties. We starten uiteraard op Plage Blanche, maar minstens 75% van het parcours zal anders zijn dan de voorbije jaren.  

Uit ons tevredenheidsonderzoek onder de deelnemers bleek ook dat niet minder dan 95 procent graag terug wil naar Saïdia als finishplaats. De redenen liggen voor de hand: aan de kust, vlakbij de boot, allemaal samen in 1 all-inclusive hotel en 2 internationale luchthavens om de hoek.

Maar ook hier zijn verbeteringen mogelijk: zo zijn we vandaag aan het onderhandelen om een eigen cruiseschip/ferry te charteren waarmee iedereen, inclusief de trucks en auto’s, terug naar Europa kan en dit de dag na de finish. Niemand zal dus 2 dagen in Nador of Melilla hoeven te wachten. Iedereen gaat de dag na de finish met één gecharterde boot rechtstreeks van Nador naar het zuiden van Frankrijk om vanaf daar uitgeslapen de laatste 1000 km naar huis te rijden. 

Internationale roadshow voor MDC19 in september

Op 4 september wordt, ergens in het Midden-Oosten, de kick-off gegeven van onze internationale roadshow met niet enkel de presentatie van de MDC2019, maar ook de voorstelling van de epische documentaire We Are Rally - 10 jaar MDC. Uiteraard zijn jullie hiervoor allemaal uitgenodigd. Meer data, locaties en nadere informatie volgen, maar noteer alvast de volgende data in je agenda: 

4 september:    Middle-East

12 september:  België

13 september:  Nederland

22 september:  Frankrijk

Er volgen ook nog presentaties in Tjechië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Italië, etc. En van 22 tot en met 26 augustus staan we ook op de Foire du Tout-Terrain in Valloire, Frankrijks grootste 4x4-beurs

Wil je meer weten over de Morocco Desert Challenge? Rallymaniacs is al sinds 2008 agent en kan je van alle benodigde info voorzien. Binnenkort meer info over de presentatie in Nederland, die dit jaar in Tiel gaat plaats vinden op 13 september! 

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2019_vooraf_RM285316.jpg