Team Broomans: “Morocco Desert Challenge meer dan alleen een rally”

b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2018_Leg_2_TRG18_Leg2_0063.JPG

De Morocco Desert Challenge gaat zondag van start in Agadir en Ronald en Wendy Broomans staan opnieuw aan de start. Vader en dochter Broomans zagen hun opmars vorig jaar gestopt door technische problemen op de vijfde dag, maar dit jaar staan ze nog beter voorbereid aan het vertrek.

Team Broomans kwam vorige maand in actie tijdens de Tuareg Rallye waar een heel aantal zaken getest werden in aanloop naar de Morocco Desert Challenge. Het was tevens de eerste keer dat het team gebruikmaakte van een nieuwe truck die van alle gemakken voorzien is. Het maakt het leven in de rally een stuk eenvoudiger. Ondanks dat een technisch probleem nog roet in het eten gooide, gaan vader en dochter met vertrouwen richting Zagora.

“We hebben veel dingen ontdekt en verder super gereden in de Tuareg Rallye, het ging hartstikke goed”, vertelde Ronald Broomans. “We rijden niet tegen de toppers met een Hilux, dat is voor ons twee stappen te ver. We doen leuk mee in de middenmoot en stonden we op een gegeven in de top-tien bij de 4x4’s. Dat was voor ons super, helaas vielen we een dag later uit waardoor het klassement wel klaar was. Maar we hebben enorm veel lol gehad vorig jaar en dat is de reden dat we opnieuw mee gaan.”

Broomans kijkt uit naar het evenement dat volgens hem alles bevat wat een goede rally nodig heeft: “Het gaat in deze rally ook om de omlijsting. Je kunt een prachtig schilderij hebben, maar als de lijst lelijk is, is het toch niet zo bijzonder. Ik vind dat de organisatie het goed voor elkaar heeft, het is een leuke en uitdagende rally. De roadbooks zijn goed en voor ons wordt het gewoon een zware week. We proberen altijd een stapje te zetten en dan past zo’n rally goed binnen ons plan. Wij vinden het een supermooi evenement, je hebt geen verbindingen en je zit altijd in mooie bivaks. Dat geeft zoveel sfeer en voegt heel veel toe aan de rally. Het gaat niet alleen om het racen met de auto, maar ook alles wat er verder bij komt kijken.”

Zelf hebben Broomans en het team een stap gezet. Zo gaat er naar de Morocco Desert Challenge voor het eerst een monteur mee en is een truck geprepareerd waardoor het team ook op sportief vlak een stap kan zetten. “We hebben de vrachtwagen waarin we goed kunnen slapen en douchen en hebben in principe alles bij ons. Dat maakt het een stuk gemakkelijker ten opzichte van eerdere keren toen we niets mee hadden. Het is een luxe, maar ook goed voor de gezelligheid. Het gaat in de rally niet alleen om het bikkelen, maar ook voor het plezier.” b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2018_Leg_0_TRG18_Leg0_089.JPGb_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2018_Leg_5_TRG18_Leg5_1758.JPG