Verkade wil "lekker rijden" tijdens Morocco Desert Challenge 2018

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_maikel_verkade_MDC17_17_04_Leg10028.jpg

Over een kleine anderhalve maand begint de Morocco Desert Challenge in Agadir. Maikel Verkade viel vorig jaar op ongelukkige wijze uit in de derde etappe maar keert dit jaar terug nadat hij het hele jaar eigenlijk niet gereden heeft.

Verkade kwam afgelopen jaar met een podiumplek in het vizier aan de start in de Morocco Desert Challenge. Nadat de eerste dagen grotendeels bestonden uit pistes en paden met stenen, wilde hij in het tweede deel zijn slag slaan toen de duinen tevoorschijn kwamen. Zover kwam het echter niet, vertelde Verkade: “Ik had gehoopt in de duinen aan te kunnen vallen ten opzichte van de andere rijders, maar zover kwam het niet. De rally verliep minder goed nadat ik mijn rug brak op de derde dag. Twaalf weken lang mocht ik niets doen, liep ik rond in een corset en moest alles weer heel langzaam opbouwen.”

Het herstel en drukte op zakelijk vlak betekende dat Verkade tot nu toe weinig gereden heeft. Halverwege februari trok hij met een aantal vrienden naar Spanje om een paar dagen te rijden. “Nu heb ik wel weer zin om de Morocco Desert Challenge te gaan rijden, zeker omdat ik vorig jaar de finish niet gehaald heb. Het is op competitief vlak een hele mooie rally.” Gevraagd naar zijn indrukken van vorig jaar, zei Verkade: “Veel en goed personeel, netjes georganiseerd. Het is voor mij de eerste Belgische organisatie die het zo netjes op orde heeft. Daar was niets op aan te merken en de gezelligheid onderling was ook goed. De professionaliteit van de routes en de rally waren ook perfect.”

De voorbereiding is allesbehalve perfect verlopen, maar Verkade verwacht geen problemen. “Ik hoop in de komende weken nog wat te kunnen rijden, maar verwacht eigenlijk niet heel goed voorbereid aan de start te staan”, aldus Verkade. “Mijn voordeel is dat ik makkelijk kan rijden. Ik heb bij het begin van een rally altijd even twee dagen nodig om in het ritme te komen en daarna gaat het wel lekker.” De tweevoudig Dakar-deelnemer gaat met zijn kenmerkende instelling van start in Agadir: “Lekker rijden en dan zien we wel hoever we komen. Vorig jaar was het best wel leuk en de competitie was goed en kon ik strijden om een podiumplek. Het was wat dat betreft erg jammer dat ik uitviel. Natuurlijk gaan we voor een leuke klassering, maar het is altijd maar afwachten welke nieuwelingen of ervaren rijders er bovenuit schieten. Ik ga er altijd met een open instelling en dan zien we in de loop van de rally wel waar het kan eindigen.”

De Morocco Desert Challenge vindt plaats van 14 tot 22 april en bestaat komend jaar uit acht etappes. Voor de tiende editie van de rally is een volledig nieuwe route aangelegd die wel weer van kust tot kust loopt. De rally gaat van start bij Agadir aan de Atlantische kust en eindigt acht dagen later in Saïdia aan de Middellandse Zee.

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_maikel_verkade_MDC17_18_04_Leg2_0045.JPG

b_600_0_16777215_00_images_05-MDC_2018_vooraf_maikel_verkade_15-01_67A0800.JPG