Jes Munk telde de meters af op weg naar de finish

Lees meer...

Onbedreigd, want met een marge van bijna een uur, reed Jes Munk naar de finish van de Morocco Desert Challenge, op weg naar zijn eerste overwinning. De Deen sloot de achtste etappe af als tweede en liet zodoende niets aan het toeval over. Maik Willems sluit de MDC af op de derde plaats in zowel het algemene als het 4x4-klassement, achter de Tsjech Boris Vaculik, die problemen had met het vermogen van de Ford. Stéphane Henrard won het klassement bij de buggy’s.

Lees meer

‘Geen eenvoudige maar verdiende winst’ voor Ales Loprais

Lees meer...

Martin van den Brink (foto) snoepte in de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge nog drie minuten van de voorsprong van Ales Loprais af, maar dat was niet genoeg om het de Tsjech nog moeilijk te maken. Voor Loprais is de overwinning in de MDC zijn eerste succes sinds de tweede plaats in de OiLibya Rally in 2015. Voor Paul Verheyden was het de eerste keer in zijn rallycarrière die toch al meer dan 20 jaar bestrijkt dat hij op het podium eindigde, zij het op het nippertje. Janus van Kasteren jr schreef zijn derde etappezege van de rally bij.

Lees meer

Gerard List: last man standing bij de quads

Lees meer...

Blijven rollen, geen gekke dingen doen en netjes navigeren: dat is het recept om de Morocco Desert Challenge bij de quads te winnen. Met een mega-voorsprong van maar liefst 70 uur hoefde Gerard List de laatste etappe eigenlijk al niet eens meer te rijden om te winnen. Hij is de enige van de quadrijders die alle etappes keurig reed en uitreed.

Lees meer

Tevreden top 3 aan de finish van Morocco Desert Challenge

Lees meer...

Een hele tijd na Mario Patrao kwamen Maikel Smits en Nguyen-Khoa Duong samen over de finish van de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge. De winst voor de Portugees was al zeker, en de Nederlander voelde er niets voor om op de laatste dag nog zijn tweede plaats te verspelen aan de Vietnamese Fransman.

Lees meer

Willems op weg naar podium, Klinkhamer voorlopig vijfde

Lees meer...

Met twee uur vóór zich en twee uur achter zich, weet Maik Willems zich vrijwel zeker van de derde plaats bij de 4x4’s en in het overall klassement van de Morocco Desert Challenge. In de zevende etappe, van Boudnib naar Matarka, werd Willems vijfde. Bij de buggy’s noteerde Mark Klinkhamer de derde plaats in de etappe. In het buggy-klassement staat hij vijfde, ondanks 63 strafuren.

Lees meer

Spannende strijd om minuten in truckrace Morocco Desert Challenge

Lees meer...

Ze laten elkaar niets gelegen liggen, Ales Loprais en Martin van den Brink. Aan het eind van de 403 kilometer tellende zevende etappe bedroeg het verschil slechts 28 seconden. Van den Brink kreeg echter een compensatie van 5 minuten, zodat hij met een verschil van 4,32 de etappe op zijn naam mocht schrijven. In het klassement heeft de Nederlander nog altijd 26 minuten achterstand op de Tsjech en hij heeft nog 211 kilometer om dat goed te maken. In de laatste etappe verdedigt de Belg Paul Verheyden morgen zijn podiumplaats met een marge van 20 minuten op de Tsjech Tomas Vratny.

Lees meer

Maikel Smits pakt etappezege, Mike van den Goorbergh derde

Lees meer...

Met een grijns van oor tot oor was Maikel Smits over de finish gekomen van de 403 kilometer lange zevende etappe van de Morocco Desert Challenge. De lach was niet alleen vanwege de zekerheid dat hij de etappe had gewonnen én als eerste over de streep kwam na opnieuw een spannend duel met klassementsleider Mario Patrao, maar ook omdat Smits met volle teugen had genoten van de rit. Een klein uurtje later kwam Mike van den Goorbergh – neef van Jurgen en bezig aan zijn eerste rally – met de voorlopig derde tijd aan de streep in de buurt van Matarka.

Lees meer

Jes Munk heeft winst Morocco Desert Challenge in zicht

Lees meer...

Er zijn nog twee dagen te gaan, maar het moet gek lopen wil Jes Munk - met een uur voorsprong - de overwinning in de Morocco Desert Challenge bij de auto’s nog ontgaan. De Deen is echter voorzichtig. Hetzelfde geldt voor de Belg Marc Lauwers, die in het ssv-klassement twee uur marge heeft op Godfried Lintjens. Ed Wigman en Mike van Eikeren kwamen met de Ford op hun dak in een ravijn terecht in de zesde etappe.

Lees meer

Vick Versteijnen haalt in de duinen iedereen in

Lees meer...

Na een paar moeilijke dagen was Vick Versteijnen zover teruggeworpen dat hij in de achterhoede moest beginnen aan de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge. Hij sloot de rit van 308 kilometer van Merzouga naar Boudnib af als zesde, een klein uurtje achter Martin van den Brink die de etappe won en Ales Loprais die aan de leiding gaat in het truckklassement. Aart Schoones schoot over een duin en de truck kwam hard op de neus terecht. Schoones werd met een rugblessure per helikopter naar het ziekenhuis in Er Rachidia gebracht. Igor Bouwens moest wegens een kapotte brandstofleiding de strijd staken.

Lees meer

Smits laat Patrao uitlopen in zesde etappe

Lees meer...

Met een verschil van meer dan een uur in het klassement van de motoren, had het voor Maikel Smits in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge weinig zin om te gaan jagen op zijn Portugese concurrent Mario Patrao. Zeker niet toen Smits zijn knie verdraaide op een strook met veel stenen. Er moet al iets gebeuren met Patrao, die de etappe won en het klassement aanvoert, wil hem de komende twee dagen de zege in de MDC nog ontgaan – al zou het niet de eerste keer zijn dat de klassementsleider op de laatste dag nog in de problemen komt. Bij de quads ging de dagzege naar Gerard List, die met een marge van 10 uur het klassement bij de quads leidt.

Lees meer