Oilibya Rally 2013: Robert van Pelt jr wint Enduro-klassement

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2013_04-Stage-4_Oilibya2013_Leg4_0315.jpgHij schreef op het laatste moment in, niet met zijn Dakarmotor, maar met een enduro-Honda. De beloning na een week sterk rijden is nu daar: Robert van Pelt jr wint het Enduro-klassement van de OiLibya Rally van Marokko 2013.

Dat de 20-jarige Ridderkerker een serieus offroad-talent is bewees hij al tijdens de afgelopen Dakar Rally. Tot en met de laatste dag leidde hij als jongste deelnemer ooit het klassement van de zogenaamde kistrijders, de motorrijders die geen serviceteam bij zich hebben. Toen de Franse nummer twee in dat klassement ging klagen bij A.S.O. over de niet-reglementaire hulp die Van Pelt toch zou hebben gekregen, moest hij die titel laten varen. Zijn verweer dat hij niets anders had gedaan dan zijn collegarijders kon de Franse organisatie niet vermurwen.

Deze week bewees Van Pelt wederom dat hij een rijder is waar op internationaal niveau rekening mee gehouden moet worden. Met een enduro-motor volbracht hij de OiLibya Rally van Marokko op een 17e plaats overall en als winnaar van alle endurorijders.

Zijn optreden deze week kenmerkte zich door stabiel rijden zonder grote pieken of dalen, wat de beste manier is om in dit type rally de finish te halen. Op 5 januari zal hij weer aan de start staan van de Dakar Rally, met een belangrijke ervaring rijker en een welverdiende titel in de achterzak.