Van Loon moet wennen aan andere auto in Egypte

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Pharaons2015_VLoon-Pharaons.jpg
De eerste etappe van de Pharaons Rally is niet de moeilijkste voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar. Zij rijden deze wedstrijd met een andere MINI, waarvan de setting niet gelijk is als zij gewend zijn. Hierdoor verliezen ze wat tijd en noteren ze de zevende tijd.

 

“Het ging best goed,” zegt Van Loon. “We hebben ergens wat tijd verloren, ik weet niet zo goed waar. We moeten even wennen aan deze auto, hij is net wat anders dan we kennen. Ook hadden we een te hoge bandenspanning. De eerste proef zit erop en we kijken al uit naar de stage van morgen. We gaan kijken of we de setting iets kunnen aanpassen zodat we wat meer snelheid krijgen.”

Het was voor Rosegaar niet de spannendste proef die hij dit jaar heeft gezien. “De proef bestond vooral uit veel lange halen, dus de snelheid lag hoog. We zijn sporadisch een duin tegengekomen, dus voor mij was het vandaag niet zo moeilijk. Ik kijk wel uit naar de echte duinen en het vele zand dat de organisatie heeft beloofd.”

De deelnemers starten morgen net buiten het bivak in Tibniya en rijden dan richting Sitra en terug. De stage is 343 kilometer lang, vanaf de finish moeten zij nog 113 kilometer terug naar het bivak. De eerste auto start rond 7 uur.