Van Loon wil revanche in Egypte

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Pharaons2014_VanLoon-Qatar.jpg
Na de onfortuinlijke crash van Erik van Loon en Wouter Rosegaar een paar weken geleden in Qatar, willen zij tijdens de Pharaons Rally in Egypte sportieve revanche nemen met de MINI ALL4 Racing. De Pharaons Rally is de laatste rally voor de ‘zomerstop’ en dus een belangrijke rally voor het klassement in de FIA World Cup for Cross Country Rallies, waarin Van Loon en Rosegaar momenteel op de derde positie staan.

 

“Ik kijk uit naar de Pharaons Rally,” vertelt Van Loon. “De crash laten we achter ons en we hebben zin er weer vol voor te gaan! Vorig jaar hebben we het erg goed gedaan in Egypte en stonden we voor het eerst op het podium met de MINI. X-Raid heeft haar uiterste best gedaan om een auto beschikbaar te hebben voor deze rally, dus daar ben ik blij mee.”

“Vorig jaar was best pittig en het was natuurlijk pas onze 2e rally in de MINI,” zegt Rosegaar. “Het was extreem warm en de route was lastig, maar wel erg mooi en uitdagend. Dit jaar is de route anders, nog meer zand en duinen. Daar voelen wij ons goed in thuis. We willen natuurlijk ons resultaat van 2014 evenaren of zelfs verbeteren en punten halen voor de World Cup!”

Op 12 mei start de rally in El Alamein, na vijf etappes finisht de rally op 16 mei weer in Cairo. In tegenstelling tot de rally vorig jaar is er dit jaar geen proloog. Van Loon en Rosegaar starten met nummer 303 op de MINI ALL4 Racing.