David Castera nieuwe navigator Cyril Despres

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_150430_castera.jpgDavid Castera, tot voor kort de koersdirecteur van de Dakar Rally, is de nieuwe navigator van Cyril Despres bij Peugeot. Castera was jarenlang verantwoordelijk voor de routes en de roadbooks van de Dakar Rally. Bij een testsessie in Marokko zat hij voor het eerst als co-piloot bij Despres in de auto.

Cyril Despres maakte in de afgelopen Dakar zijn debuut in de auto-klasse, nadat hij de rally vijf keer als motorrijder op zijn naam schreef. Het debuut van Despres was tevens de terugkeer van Peugeot in de Dakar en dat ging met nogal wat kinderziektes gepaard. In de Dakar werd Despres genavigeerd door Gilles Picard, maar die was alleen daarvoor beschikbaar.

“David Castera en ik kennen elkaar al meer dan vijftien jaar, vooral vanuit onze historie in de motoren,” vertelt Despres. “Deze samenwerking is voor ons allebei een nieuwe ervaring, maar het voelt goed.” De China Grand Rally eind augustus wordt de eerste wedstrijd die Despres en Castera samen zullen rijden. 

Castera (43) werd in de Dakar van 1998 derde bij de motoren. Bij ASO was hij de tweede man achter Etienne Lavigne. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor alle routes sinds de Dakar in 2009 de oversteek naar Zuid-Amerika maakte. Castera kent dus vrijwel iedere meter van de etappes, in ieder geval die in Peru en Argentinië.  Lavigne liet al weten geen bezwaar te hebben tegen de 'nieuwe uitdaging' van zijn voormalige rechterhand. Volgens Lavigne hoeft er geen sprake te zijn van een groot voordeel voor Castera. "De routes en omstandigheden zijn toch ieder jaar anders."

Foto: ASO