Peterhansel met verbeterde Peugeot in China Grand Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_150430_Peugeot_in_CGR2.jpg

Stéphane Peterhansel en Cyril Despres komen met hun Peugeots DKR 2008 aan de start van de Silk Road China Grand Rally, van 29 augustus tot 12 september. Dat maakten Peugeot en Peterhansel bekend op de internationale autotentoonstelling in Shanghai. Wedstrijddirecteur Hubert Auriol presenteert binnenkort de route van de China Grand Rally 2015.

Peterhansel sprak van een grote uitdaging, waar hij reikhalzend naar uitkijkt. “Ik heb genoten van Parijs-Moskou-Peking een paar jaar geleden. Het terrein in China is ontzettend gevarieerd en dat is altijd interessant. Een rally is de beste manier om te testen. Als coureur heb je dat wedstrijdritme en de adrenaline nodig. Het is belangrijk om je ritme en niveau op peil te houden. Voor de ontwikkeling van de auto is het uiteraard ook belangrijk. In een wedstrijd haal je het maximale uit de wagen.”

Peugeot grijpt de rally in China aan als onderdeel van een uitgebreid testprogramma voor de Dakar 2016. “Iedere maand staat er een test gepland,” vertelde Peugeot’s sportdirecteur Bruno Famin. “We hebben vertrouwen in het concept van de auto, maar in de afgelopen Dakar zijn we tegen een aantal zaken aangelopen die om verbetering vroegen. Om die zo goed mogelijk te implementeren, willen we veel testen. Juist ook in competitie.”

De verbeteringen betreffen onder meer het motorblok, het gewicht en het veerpakket, met als doel de snelheid bij met name obstakels te verhogen. Verder is de spoorbreedte 20 centimeter breder geworden en de wielbasis 20 centimeter langer om de stabiliteit van het chassis te vergroten.

foto: China Grand Rally