Update Jurgen Damen: Toestand onveranderd kritiek

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_JurgenDamen_1421093235_DEROOY-RESTDAY.jpg

De toestand van de Belgische navigator Jurgen Damen is onverminderd kritiek. Damen brak zijn nek bij een crash in de eerste etappe van de Sealine Rally in Qatar, waar hij als navigator bij René Kuipers in de auto zat. Jurgen Damen wordt vannacht overgevlogen van Qatar naar België. Zijn vrouw is bij hem. “De toekomst en zijn ziel zullen bepalen,” laat zij weten.  

René Kuipers liet weten kapot te zijn van verdriet. Hij mankeert zelf niets en kan niet bevatten hoe een in zijn ogen onschuldig ongeval zo ernstig heeft kunnen aflopen dat zijn bijrijder in levensgevaar verkeert.

Gerard de Rooy, bij wie de 42-jarige Damen de afgelopen Dakar navigeerde, is geschokt. De Rooy zit momenteel in Marokko waar het team aan het testen is, maar heeft doorlopend contact met de familie van Jurgen Damen. Afhankelijk van de ontwikkelingen beslissen ze of de test, die tot maandag zou duren, wordt afgemaakt of dat het team terug naar huis komt.

Ook Peter Versluis reageerde aangeslagen. Damen zat drie jaar bij hem in de truck voor hij overstapte naar Team De Rooy. “We vertrouwen erop dat er alles wordt gedaan om Jurgen te redden en hopen op een wonder.”

Foto: Team De Rooy