Van Loon verwacht een felle strijd in de hete woestijn van Qatar

b_600_0_16777215_00_images_16_ADDC_01-04_ADDC2015_01_04_0814.jpg
Aanstaande maandag gaat de derde ronde van de FIA World Cup for Cross Country Rallies van start. Erik van Loon en Wouter Rosegaar staan op de tweede plaats in het klassement en starten daarom met nummer twee op de MINI ALL4 Racing tijdens de Sealine Cross Country Rally in Qatar.

Van Loon kijkt uit om opnieuw de confrontatie met de wereldtop aan te gaan: “In Abu Dhabi ging het erg goed en hebben we iedereen laten zien dat we bij de top horen. Wij hebben nog niet eerder in Qatar gereden dus wat dat betreft wordt het een moeilijke rally. Wij gaan gewoon ons best doen en we willen weer goed scoren in het kampioenschap.”

“Qua navigatie is dit een van de moeilijkste rally’s op het programma,” vertelt Rosegaar. “Veel paden en sporen die je moet volgen gecombineerd met het rijden op caps. Voor mij dus een echte uitdaging om de snelste route naar de waypoints te vinden. Wij gaan maandag als tweede van start en dat is een echte uitdaging voor ons, nu moeten wij namelijk de sporen uitzetten. Het is op dit moment heel erg warm in Qatar, dus de omstandigheden zullen niet gemakkelijk zijn. Ik kijk wel heel erg uit naar deze rally, wederom een nieuwe uitdaging en ervaring.”

Net als in Abu Dhabi is ook in Qatar de wereldtop van de Cross County aanwezig. “Er staan twee Dakar-winnaars aan de start, in totaliteit zeven MINI’s, drie Toyota’s en ook drie HRX-en. Het wordt dus wederom een goed gevecht voor het podium. Wij gaan ook de competitie aan met vier andere Nederlanders. Dennis en René Kuipers en Peter van Merksteijn Junior en Senior gaan ook van start. Erg leuk om te zien dat zij meedoen in Qatar!” zegt Van Loon.

De Sealine Cross Country Rally start maandag bij het Losail Circuit in Qatar en brengt de deelnemers naar het bivak ten zuiden van Doha waar zij de rest van de week doorbrengen. Er is geen proloog, wat inhoudt dat de deelnemers in de volgorde van startnummers zullen starten. De laatste stage vindt plaats op vrijdag, om 5 uur is de podiumceremonie.

Route Dakar 2016 bekend
Zojuist is de nieuwe route gepresenteerd voor Dakar 2016. De deelnemers starten in Lima (Peru) en gaan daarna via Bolivia naar Rosario (Argentinië). Rosegaar is enthousiast over de mogelijkheden van de route: “We gaan weer terug naar Peru, het is zand en de duinen zijn daar echt uitdagend en ik ben heel benieuwd wat ons nog meer te wachten staat in Bolivia. Ik verwacht dat het een hele diverse rally gaat worden. We zullen nog even moeten wachten tot we de exacte route weten, maar ik ben enthousiast over de grote lijnen.”