Officieel: Helder Rodrigues sluit zich aan bij Yamaha

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_HRC_Helder_Rodrigues.jpg
Eerder maakten we al melding van het vertrekken van Helder Rodrigues bij Honda. Nu is bevestigd dat hij het komende seizoen voor Yamaha rijdt, zo maakte de constructeur donderdag bekend in een verklaring.

Rodrigues gaat zich bij Yamaha focussen op de ontwikkeling van de WR450F Rally en zal in aanloop naar Dakar 2016 een aantal wedstrijden rijden. De Portugees is geen onbekende bij Yamaha. In 2010, 2011 en 2012 reed Rodrigues ook voor Yamaha met als hoogtepunt het winnen van de Cross Country World Cup in 2011.

De overstap van Rodrigues duidt er op dat Yamaha het programma intensiveert om uiteindelijk weer op hoog niveau mee te kunnen doen aan een rally als Dakar. Met Rodrigues heeft Yamaha in ieder geval een ervaren kracht binnen gehaald met negen deelnames aan Dakar waarbij hij twee keer op het podium eindigde.

De Portugees is uiteraard zeer te spreken over zijn overstap. "Ik ben blij om terug te zijn bij Yamaha", aldus Rodrigues die vervolgt: "We hebben eerder jaren goed samengewerkt en mooie doelen bereikt. Ik ben zeer gemotiveerd om mee te werken aan de ontwikkeling van de WR450F Rally."

De afgelopen jaren was Oliver Pain de grote troef voor Yamaha maar was zijn programma beperkt tot een enkele World Cup en de Dakar. Het heeft er alle schijn van dat daar met de overstap van Rodrigues verandering in komt. Alexandre Kowalski, Rally en Enduro manager bij Yamaha, denkt met Rodrigues een grote stap voorwaarts te kunnen zetten: "Met een ervaren deelnemer rally's halen we met Rodrigues een grote berg aan kennis binnen die ongetwijfeld bij gaan dragen aan de verbetering van ons programma. Het is speciaal om een rijder bij ons te hebben die bewezen heeft Yamaha naar een hoger niveau te tillen en podiums kan rijden in grote wedstrijden."

Rodrigues reed tot afgelopen Dakar voor HRC Honda maar heeft net als Laia Sanz besloten het team te verlaten. Rodrigues kwam na vele problemen in de afgelopen Dakar niet verder dan een twaalfde plaats algemeen. 

Foto: Red Bull