Ook Rodrigues vertrekt bij Honda

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_HRC_Rodrigues_Yamaha2010.jpg
Het heeft er alle schijn van dat na Laia Sanz ook Helder Rodrigues vertrekt bij HRC Honda. Rodrigues zou de overstap maken naar Yamaha, waar hij ook eerder al voor reed.

Officieel is er nog niets bekend maar gedurende de afgelopen week is duidelijk geworden dat Rodrigues niet langer voor HRC zal rijden. Wat de precieze oorzaak is voor het vertrek van zowel Sanz als Rodrigues is niet geheel duidelijk.

De 36-jarige Rodrigues heeft inmiddels een indrukwekkend palmares opgebouwd als het gaat om rally. De Portugees maakte in 2006 zijn debuut in Dakar en werd negende. In de jaren daarna bleek Rodrigues een vaste klant in de top-vijf te zijn. Afgelopen jaar won hij twee etappes maar kende ook tegenslag waardoor het uiteindelijk bleef bij een twaalfde plaats.

Rodrigues is geen onbekende bij Yamaha, hij genoot in eerder jaren al fabrieksondersteuning bij de Japanse constructeur en reed in 2010 (foto) ook met de Yamaha in Dakar. Afgelopen week reed Rodrigues in Portugal al een enduro wedstrijd met een Yamaha-machine. Hij werd daar vierde.

Foto: Red Bull