Laia Sanz stapt over naar KTM

b_600_0_16777215_00_images_Dakar2014_1601_071.jpg
Laia Sanz zal in de toekomst uitkomen voor KTM, zo is vandaag bekend geworden. De Spaanse die negende werd in de Dakar van afgelopen jaar heeft een verbintenis met het Oostenrijkse merk voor een aantal enduro’s en waarschijnlijk Dakar.

De geruchten deden al een tijdje de ronde maar officieel bleef het stil uit zowel kamp Sanz als KTM. Vandaag kwam de bevestiging dat Sanz zowel deel uit gaat maken van het World Enduro Team van KTM als het fabrieksteam met onder andere Marc Coma en Sam Sunderland.

Sanz zegt blij te zijn dat ze deel uit mag maken van het grootste en succesvolste team in de sport: “Het is geweldig om met goede rijders als Marc Coma te mogen rijden. Ik kan veel van ze leren en dat is erg belangrijk voor mij. Ik weet dat ik nog beter kan worden en KTM is het beste team om door te groeien.”

Hoofd van KTM, Pit Beirer, is eveneens enthousiast over de komst van Sanz naar het Oostenrijkse team: “Het is mooi dat Laia Sanz binnen ons team komt rijden. Ze is de eerste dame bij ons enduroteam en meteen een hele goede.” Sanz werd drie keer wereldkampioen enduro bij vrouwen in 2012, 2013 en 2014. “Met Laia binnen onze gelederen gaan we haar echt zien groeien, dat geloof ik.”

Sanz werd in de afgelopen Dakar negende voor het fabrieksteam van Honda. Het was voor haar de vijfde deelname nadat ze een jaar eerder al de top 20 bereikte. Toen werd ze zestiende. Ook won ze drie keer het klassement van beste vrouw in de Dakar.