Van Loon dik tevreden na mooie derde etappe

b_600_0_16777215_00_images_16_ADDC_31-03_ADDC2015_31_03_1147.jpg
In de derde etappe in de Abu Dhabi Desert Challenge hebben Erik van Loon en Wouter Rosegaar hun derde positie weten te behouden en verstevigd. Tijdens de etappe noteren zij een vierde tijd en zijn Van Loon en Rosegaar zeer tevreden met de progressie die zij maken tijdens de rally in de MINI ALL4 Racing.

 

“We gaan steeds iets sneller door de duinen,” vertelt Van Loon. “Daardoor wordt de beleving in de duinen nog veel gaver dan die al was. De MINI heeft zo enorm veel kracht en die kracht benutten we steeds beter. We moeten ons steeds verbeteren om een kans te kunnen maken op de FIA World Cup. We leren heel erg snel en dat spiegelt zich af in onze tussentijden maar ook in de algemene stand. Ik ben zeer tevreden, Wouter en ik doen het nu niet meer voor minder dan een medaille.”

“Erik en ik genieten heel erg in de auto. We gaan steeds sneller, dat is dus goed, maar de MINI kan nog sneller. De etappe van morgen lijkt op die van gisteren. Ik heb er weer zin in, we zijn goed bezig en we moeten dit gevoel vast houden tot het einde. We gaan ons niet rijk rekenen, want de finish is nog ver weg en een foutje is zo gemaakt.”

De etappe van morgen begint met een verbindingsroute van 129 kilometer, daarna volgen 258 kilometer op snelheid en na de finish moeten de deelnemers nog 18 kilometer rijden tot het bivak.