Navigator Périn neemt afscheid van de cockpit

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Perin_2015.jpg
Navigator Michel Périn houdt het voor gezien wat betreft zijn actieve carrière in de rallysport. De Fransman won vier keer de Dakar rally, de laatste in 2014 met Nani Roma.

Périn zal niet meer naast de coureur te vinden zijn in de rally’s maar hij gaat een consultant-functie binnen het team van X-raid vervullen. Op die manier kan hij jonge navigatoren en coureurs op weg helpen in de sport. Ook krijgt hij een adviserende rol bij het Duitse team. Manager Sven Quandt is blij dat Périn intern blijft bij X-raid: “Het was Michel’s eigen beslissing om te stoppen als navigator en we zijn blij dat hij bij ons blijft werken. We hebben veel met hem bereikt, hij was in de eerste Mini die de Dakar Rally won in 2011.”

Perin besloot ook in 1998 te stoppen als navigator om een hoge functie te bekleden bij Citroën maar kwam in 2004 toch terug aan de zijde van Guerlain Chicherit. Perin won zes keer de Cross Country World Cup als navigator en sinds 2009 navigeerde hij Nani Roma in een groot aantal wedstrijden waar de Dakar Rally in 2014 toch een van de hoogtepunten blijft.