Voorbereiding Rally van Tunesië in volle gang

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_NPO_Tunesie_OPTIC2007_0404_1446.jpg
Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat de Rally van Tunesië terug verschijnt op de de wereldwijde rallykalender. Nu zijn de inschrijvingen geopend en worden voorbereidingen getroffen voor de start op 25 mei.

Na het openen van de registraties halverwege februari worden de tracks door Tunesië nu klaar gemaakt voor de wedstrijd. Het team van de organisatie, NPO, heeft de logistieke zaken bijna rond en werden daarbij geassisteerd door de overheden van Tunesië.

Met de steun van de lokale overheden, het ministerie en de enthousiaste bevolking belooft het een rally te worden waarin veiligheid en toegankelijkheid voorop staan. Halverwege maart vertrekt het NPO team weer naar de locatie om het roadbook af te maken en de route definitief te maken.

De rally van dit jaar draait om een toegankelijke editie na afwezigheid op de kalender. Al in 1981 werd de eerste editie georganiseerd maar sinds 2012 was de Rally van Tunesië afwezig op de kalender.

De wedstrijd wordt verreden bij Tozeur, een oase en stad in centraal Tunesië. Ook komen de deelnemers bij Douz dat vlak bij een zoutmeer ligt.

Deelname is mogelijk in vijf categorieën: motoren, quads, trucks, auto’s en SSV’s. De organisatie heeft de drempel tot deelname zo laag mogelijk gehouden, alle ‘all-terrain’ voertuigen zijn welkom in de wedstrijd.

Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 30 mei. NPO Events is onder meer organisator van de Aragon Baja, de Serres Rally en de OiLybia Rally in Marokko.