Red Bull Knock Out terug in Scheveningen

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_RedBullKnockOut_knockout_2008.jpg
Na een aantal jaren van afwezigheid, komt het grootste strandrace evenement van Nederland terug op de kalender. Op 28 en 29 november strijden amateurs en professionals om de overwinning in dit loodzware evenement.

Het evenement werd in 2008 voor het laatst georganiseerd bij de Scheveningse pier maar komt na zeven jaar afwezigheid dus terug op de kalender. Destijds deden 650 motocrossers mee aan de Red Bull Knock out maar dit jaar wordt het startveld verdubbeld. Meer deelnemers dan ooit krijgen de kans om de wereldtop uit te dagen.

De wedstrijd is niet meer een eendaags evenement maar zal over een weekend uitgespreid worden. Op zaterdag 28 november krijgen de deelnemers kans zich te kwalificeren voor de halve finale die op zondag 29 november gehouden wordt. Dan wordt ook de grote finale verreden.

De Haagse wethouder Karsten Klein is enthousiast over de terugkeer van de Red Bull Knock Out: “De Red Bull Knock Out is de grootste motocross strandrace ter wereld. Dit spectaculaire tweedaagse evenement is echt een toevoeging voor onze stad. In voorgaande jaren trok de race meer dan honderdvijftigduizend toeschouwers. We gaan er een geweldige race van maken, zowel voor de bezoekers als voor al die kijkers in het buitenland.”

De wedstrijd is vergelijkbaar met de Franse strandrace van Le Touquet. Hier komen jaarlijks duizenden deelnemers op af, waaronder een vast aantal Nederlanders. Marc de Reuver was de te kloppen Nederlander in het startveld maar afgelopen jaar wist hij de finish niet te halen. De Red Bull Knock Out werd drie keer eerder georganiseerd in 2006, 2007 en 2008.

Inschrijven is vanaf vrijdag 3 april mogelijk via www.redbullknockout.nl

Foto: Red Bull Content Pool