Pharaons Rally 2015 uitdagender dan ooit

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Pharaons2014_pharaons-2015.jpg
Met nog minder dan drie maanden voor de start van de Pharaons Rally, heeft de organisatie details bekend gemaakt. De wedstrijd begint op 10 mei vanuit El Alamein en eindigt zeven dagen later in Cairo. Ook zal er een centraal bivak ingezet worden tijdens de WK-rally.

De derde ronde in het FIM Cross Country WK voor de motoren en de vierde ronde in de FIA World Cup voor auto’s. De route bevat een totaal van 2300 kilometer waarvan 1.600 kilometer op snelheid.

De wedstrijd zal net als de afgelopen jaren door een mythisch terrein voeren met de vele monumenten die Egypte kent. De start vindt plaats in de historische stad El Alamein. Daar aan de kust van de Mediterraanse zee vinden twee dagen de administratieve en technische checks plaats.

Als de wedstrijd eenmaal begint is Tibniya de centrale plaats waar het bivak gedurende de rally opgeslagen wordt. Na de eerste etappe vanuit El Alamein zal het circus vijf dagen in Tibniya bivakkeren waarmee de lange verbindingen voor de servicecrews verleden tijd zijn.

In de etappes daarna zullen de verschillen gemaakt worden met onder andere een etappe door de duinen van Ghorabi. Duinen spelen een belangrijke rol tijdens de Pharaons, dit komt elke dag terug met uitzondering van de laatste etappe. Dan zal de podiumfinish voor de welbekende pyramides plaatsvinden.

Duinen, pistes, fesh fesh en uitdagende navigatie zorgen voor de ingrediënten van de Pharaons. De veranderingen zijn gemaakt om de wedstrijd simpeler en toegankelijker te maken.

Ook Erik van Loon zal weer deel uitmaken van het deelnemersveld in de Pharaons Rally. Afgelopen jaar werd Van Loon derde. Bij de motoren stonden onder anderen Guillaume Martens en Erik Klomp aan de start.