Van Loon tevreden na eerste ronde FIA World Cup

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2015_NorthernForest_NFB_03.jpg
Op de laatste stage van de Baja Northern Forest in Rusland zetten Erik van Loon en Wouter Rosegaar een derde tijd neer en schuiven zij in het algemeen klassement naar een keurige vijfde plaats. Een goed resultaat na een moeilijke maar leerzame rally. Tijdens de derde dag vinden zij de goede snelheid met de MINI ALL4 Racing en verloopt alles volgens plan.

 

“Ik ben echt blij met vandaag,” vertelt Van Loon. “We hebben heerlijk gereden, de snelheid was goed en we haalden al snel in de proef diegene die voor ons startte in. Na de stage van gisteren hebben we het een en ander veranderd aan de auto qua vering en dempers. Dat verschil merkten we meteen, de MINI was stabieler en we hadden meer grip. In drie dagen tijd hebben we zeer veel geleerd en hebben we het gat naar de ‘thuisrijders’ goed verkleind. Rijden op sneeuw is zoveel anders dan zand of asfalt, maar het is echt een goede en leuke ervaring die we zeker meenemen in de rest van het jaar. We zijn de World Cup goed begonnen!”

“De stages hier veranderen zeer snel qua ondergrond,” zegt Rosegaar. “Daarin hadden we niet zoveel ervaring. Natuurlijk verandert de route ook in het zand, maar de consequenties zijn niet zo extreem als hier. Als de sneeuw verdwijnt dan rij je op zeer harde en bevroren gravel, dat is echt totaal anders. Als we hier weer eens terugkomen, dan weten we wat ons te wachten staat en hoe we hiermee om moeten gaan. Wij hebben genoten in Rusland en ik kan niet wachten tot de volgende ronde van de World Cup in Abu Dhabi aan het eind van maart.”

Voorlopig eindklassement FIA World Cup Baja Russia – Northern Forest
1. Tapio Suominen / Toni Nasman – Toyota Overdrive – 3:37:10
2. Vladimir Vasilyev / Konstantin Zhiltov – MINI ALL4Racing +1:07
3. Renaldo Varela / Gustavo Gugelmin – Toyota Overdrive +7:17
4. Miroslav Zapletal / Maciej Marton – Hummer H3 EVO +12:01
5. Erik van Loon / Wouter Rosegaar – MINI ALL4 Racing +13:28

Stand FIA World Cup 2015
1. Tapio Suominen – 30 punten
2. Vladimir Vasilyev – 21 punten
3. Renaldo Varela – 16 punten
4. Miroslav Zapletal – 12 punten
5. Erik van Loon – 10 punten