Goede start in tweede stage geeft Van Loon vertrouwen

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaRussia_vanloon-baja.jpg
Tijdens de tweede stage van 158 km van de Baja Northern Forest gaan de eerste honderd kilometer boven verwachting goed voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar. Vertrouwen, een mooie snelheid en het juiste ritme, maar de laatste vijftig kilometer bestaat de weg enkel uit losse sneeuw. Uiteindelijk zetten zij een vijfde tijd neer in het FIA klassement op 9:44 van Suominen.

 

“Het terrein en de sneeuw is erg wennen,” vertelt Van Loon. “Gisteren merkte we al dat we helaas de verkeerde bandenkeuze gemaakt hebben. Volgens de FIA reglementen zijn we verplicht de gehele wedstrijd te rijden met één type band, dus wisselen is helaas geen optie. Dat merkten we vooral in het laatste stuk, want over het begin ben ik zeer tevreden. We gingen goed en het gevoel en vertrouwen was prima. Maar na zo’n honderd kilometer waren de omstandigheden zeer slecht. Alleen nog hele losse sneeuw en dus geen grip, net als gisteren. We zijn zeker vijf keer gespind.”

Morgen is de derde special stage en daarmee de laatste dag van de Baja Northern Forest. Dezelfde etappe als die van vandaag wordt dan in tegengestelde richting verreden. “Wederom een uitdaging,” zegt Rosegaar. “Het terrein verandert snel als er meerdere auto’s overheen zijn geweest, dus ik ben benieuwd hoe het er morgen bij ligt. Het is totaal nieuw voor ons, we leren veel en vinden het een mooie ervaring.”