Zesde tijd voor van Loon in spekgladde proloog

b_600_0_16777215_00_images_09-RALLYMANIACS_2015_NorthernForest_NFB_01.jpg
De proloog van de Baja Northern Forest wordt gereden in smeltende sneeuw wat zorgt voor een gladde en wisselende ondergrond. Erik van Loon en Wouter Rosegaar zetten in deze moeilijke condities een zesde tijd neer op 41 seconden van Zhigunov. Morgen, tijdens de eerste echte stage van 158 kilometer, zullen zij als zesde van start gaan.

“We hebben de verkeerde banden voor deze omstandigheden,” vertelt Van Loon. “Het profiel zit meteen vol met sneeuw, doordat die niet diep genoeg is. We gaan nu onze setup aanpassen om zo de tractie te verbeteren. Hopelijk hebben we dan meer grip. De omstandigheden wisselen hier continue, nu regent het dus het is afwachten hoe de weg erbij ligt morgen.”

De keuze voor de banden is bindend en mag niet worden gewijzigd. “Als het sneeuw verdwijnt van de wegen, dan is het daaronder waarschijnlijk gewoon gravel. Ik denk dat onze banden het daarop niet heel slecht zullen doen. We gaan ervoor om de finish te halen zonder dat we problemen hebben, dus we gaan voor dezelfde strategie als in Dakar: snel en zonder teveel risico’s.”