Vijf woestijnetappes in Sealine Cross-Country Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Sealine-Qatar_2015_Sealine-Cross-Country-2015.jpg
De QMMF, de organisator van de Sealine Cross-Country Rally, heeft het parcours voor de 2015 editie van het evenement bekend gemaakt. Er staan een vijftal uitdagende etappes gepland door de woestijn. De WK Rally begint op 20 april in Qatar.

In totaal staat er een route van 1.917 kilometer op de planning waarvan 90% competitief. Als de rally op maandag 20 april van start gaat is er geen proloog op super special maar een proef van 194 kilometer.

“We hebben wat kleine verbeteringen en veranderingen doorgevoerd in het parcours en het format van afgelopen jaar,” vertelt QMMF-president Nasser Khalifa Al-Attiyah. “De feedback die we afgelopen jaar kregen van deelnemers was heel positief en we hadden een van de spannendste finishes bij de motoren afgelopen jaar.”

“Het terrein waar de rally verreden wordt, is gevarieerd en uitdagend. Ons team heeft weer een aantal nieuwe routes gevonden waarin navigatie een grote rol gaat spelen.” De etappes na de eerste dag hebben een lengte tussen de 350-400 kilometer.

Afgelopen jaar won Joan Barreda Bort de wedstrijd bij de motoren, Nasser Al-Attiyah bij de auto’s en schreef Mohammed Abu-Issa de wedstrijd bij de quads op zijn naam. Alle drie worden ze verwachting in de rally van dit jaar om hun titel te verdedigen. Naar verwachting zal ook Erik van Loon zijn opwachting maken in Qatar.

De Sealine Cross-Country Rally maakt deel uit van de FIA Cross-Country World Cup en telt eveneens mee voor het FIM Wereldkampioenschap voor motoren. Het is de derde ronde van het kampioenschap. Dit weekend staat de Baja Russia - Northern Forest op het programma, eind maart is de Abu Dhabi Desert Challenge.