Van Loon wil goede start in World Cup 2015

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_pers_Algemeen_17_01_RM_17_01_0594.jpg
Het nieuwe jaar is voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar uitstekend gestart met een historische vierde positie tijdens Dakar. Dit jaar gaan zij met de MINI ALL4 Racing strijden voor de winst van de FIA World Cup Cross Country. 

 

Het eerste evenement vindt plaats in Rusland, de Baja Northern Forest. Niet eerder zijn Van Loon en Rosegaar gestart in een sneeuwrally en zij hopen op een goede start van het kampioenschap.

“Ik weet niet waar wij staan in deze rally,” vertelt Van Loon. “Wouter en ik gaan een bijzondere uitdaging aan, want niet eerder is er een Nederlandse equipe geweest die kampioen wilde worden in de FIA World Cup. Ik ben ook heel benieuwd naar onze concurrentie, de eerste rally is een erg specialistische want sneeuw of zand is een groot verschil. Ik wil graag strijden voor een goede eindklassering om zo de eerste stap te zetten in het kampioenschap. Of wij de eerste wedstrijd een serieuze kandidaat zijn voor de overwinning, dat weet ik niet.”

Rosegaar is ook klaar voor de eerste ronde van de FIA World Cup. “Ik ben één keer eerder in Rusland geweest. Maar dat was voor de Silk Way Rally, dan heb je niet te maken met sneeuw. Ik ben heel benieuwd hoe de MINI zich gedraagt in de sneeuw en ik heb er ook echt zin in. In mijn beginjaren heb ik diverse Baja’s gereden die ook dit jaar op het programma staan voor Erik en mij. Ik ben benieuwd of ik daar nog delen van herken.”


Van Loon weet dat de rally niet gemakkelijk zal zijn. “Het is voor zowel Wouter als mij een nieuwe ervaring. De concurrentie zal er zeker zijn en ik ben dan ook benieuwd waar we staan. Ik doe op voorhand geen uitspraken over onze eindpositie, maar we willen er natuurlijk gewoon vooraan bijzitten. We hebben er allebei heel veel zin in!”

De Baja Northern Forest vindt plaats van 20 tot en met 22 februari in de omgeving van Sortavala in de regio Karelië tegen de Finse grens. Op vrijdag wordt er een korte Super Special Stage gereden van 9,5 kilometer waarna de deelnemers hun startpositie kiezen. Op zaterdag en zondag wordt er dagelijks één stage gereden van 159 kilometer lang. Meer informatie over het evenement is hier te vinden.

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_pers_Algemeen_17_01_RM_17_01_0649.jpg