Simon Schimmel en Ralph Hendrix winnen perfect verlopen OER rallytraining

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_OER_Leppink_3.jpgOp vrijdagavond liep het rennerskwartier van het prachtige Motodrôme in Emmen al lekker vol en de sfeer zat er gelijk goed in. Beheerder Barry bleek een geweldige gastheer en had echt aan alles gedacht.

De bar bleef gewoon tot 02.00 uur open, terwijl in de organisatiekantine de diehard rallyrijders en -rijdsters op hun matje lagen te snurken. Wie zich als eerste inschreef, mocht ook als eerste starten. Hierdoor had een ieder voldoende tijd om het roadbook te prepareren. Bij Leppink Adventure leer je navigeren en het vooraf bestuderen van het roadbook is hier een wezenlijk onderdeel van. Tripy rijders zouden dat ook moeten doen, maar denken vaak dat het wel goed komt.

Na de start kon je je eerst even opwarmen op het crosscircuit en daarna een bouwland in van 100ha, op zoek naar Ewout. De eersten zagen in de verte de bus van Ewout staan en knalden er gewoon in een rechte lijn naartoe. Helaas voor hen 4 uur straf. Ondanks de twee beachvlaggen vonden ook de meeste Tripy rijders de juiste route niet. Tijdens de leuke en speelse verbinding op weg naar de crossbaan in Vledderveen, wist een ieder weer hoe te navigeren.

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_OER_Leppink_2.jpg

De kantine van de MRTO zat stampvol. Je mocht vrij rijden op de crossbaan maar verhalen uitwisselen over de rallysport was natuurlijk ook leuk, zeker met een bakje snert in de verwarmde kantine. Omdat slechts 5 rijders de kleuren in de eerste special gevonden hadden, gingen we toch maar even bij briefen.

Deelnemers let op! Het is een navigatietraining, zorg er dus voor dat je geen situatie (plaatje) mist anders kom je nooit bij TC2. Toen de organisatie ook nog eens Jos inzette als stoorzender in het beruchte zandgat, kon de lol niet meer op! Jos reed rondjes en nam verkeerde ingangen, geweldig, op de zandplaat was het net speedway. De rijders hadden geen idee meer hoe te rijden. Omdat de Tripy 5 waypoints om zich heen had liggen vroeg deze: “Beste piloot, naar welk waypoint wilt u nu eigenlijk?” Haha, echt heerlijk om te zien!

Bij een goede rallytraining hoort een lange dag en toen er tegen het donker ergens in niemandsland sommige Tripy’s het begaven, was de training compleet en de opzet meer dan geslaagd. Rallysport betekent jezelf redden en een papieren roadbook doet het altijd! Om 6 uur was een ieder moe maar voldaan weer terug op het Motodrôme.

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_OER_Leppink_1.jpg

Terwijl de organisatie 400 startijden en 200 startkaarten verwerkte, zorgde Barry voor een prima georganiseerd stamppotbuffet. Wie er wint, maakt niets uit. Voor mij persoonlijk is Floor de winnaar, deze jongedame kwam gewoon op haar offroad aangereden en vond als een van de weinigen alle waypoints. Ze sloeg door tijdgebrek het laatste stukje route over waardoor ze helaas 2 uur straf opliep. Na het overheerlijke stamppotbuffet trapte zij gewoon haar offroad weer aan om nog even 2 uur naar huis te rijden. Bikkels bestaan nog.

En de winnaars zijn:

Roadbookklasse (analoog):

  1. Simon Schimmel

  2. Paul van Middelaar

  3. Marc Maathuis

Tripyklasse (digitaal):

  1. Ralph Hendrickx

  2. Teun Marissen

  3. Maurits Enting

Lees het uitgebreide verslag en bekijk meer foto’s op onze website: www.leppinkadventure.nl

PS. Wil je meer weten over een van onze prachtige buitenland evenementen?

Op vrijdagavond 23 januari 2015 houden we bij WPM Motors een informatieavond. Naast algemene informatie geven we uitleg over de Funduro Raid Spanje en de Atlas & Desert Challenge Marokko.

André Pullen en ik nodigen jullie graag uit om vrijblijvend eens lekker bij te kletsen en om je uit te leggen waarom je bij ons echt offroad motorplezier beleeft. Echt een ieder kan mee.

WPM Motors

Zutphenseweg 102

7241 KT LOCHEM

Tel. 0573-250621

Donderdagavond 5 februari zijn we te gast bij de Quadwinkel in Barneveld. Christiaan heeft vorig jaar zelf aan deze diehard rally deelgenomen. Wij nodigen je graag uit om van ons te horen waarom de Oost Europa Rally zo’n heerlijke rally is.

Quadwinkel.nl

Energieweg 2

3771 NA BARNEVELD

Tel. 0342-465739

Je bent welkom op de informatieavonden vanaf 19.00 uur. De presentatie wordt tussen 20.30 en 21.30 uur gegeven. Altijd gezellig, gewoon even langskomen!