Amageza finisht zonder uitslag

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_amageza014_RobertsRacing2014-1641.jpg‘Het was een prachtige wedstrijd met unieke vergezichten en mooie routes,’ aldus Simon Schimmel, ‘maar wat is een wedstrijd zonder uitslagen?’ De teleurstelling is hem van het gezicht te lezen, want er was een prachtige strijd gaande in de laatste dagen, waarbij Simon zich naar voren had gereden en op navigatie de strijd aanging met de snelle Zuid Afrikaanse rijders zoals Riaan van Niekerk. De organisatie had problemen met de tijdwaarneming en hoopt komende week met uitslagen te komen.


De organisatie van de Amageza had met talloze landeigenaren toegang geregeld tot de gigantische boerderijen hier in Zuid Afrika, om zo een mooie route voor de race te organiseren. Andreas Müller is een van die boeren, hij rijdt met zijn oude Isuzu over de bergpassen op zijn land en is dolenthousiast over de race. ‘Om de motoren hier te zien, dat is geweldig! Toen ik jonger was reed ik zelf met mijn motor hier over de bergpassen, verder komt hier helemaal niemand.’

Guillaume Martens begon de race met een grote achterstand, verzwakt door zijn lichamelijke conditie na een intensief seizoen. ‘Toen ik aankwam in Zuid Afrika heb ik enorm veel geslapen en steeds hoop gehad dat ik kon starten. Uiteindelijk ben ik na de proloog opgestapt en gaan rijden. Voor mij was het een uniek evenement en en goede voorbereiding voor mijn deelname aan de Dakar. De komende tijd benut ik voor mijn conditie en alle laatste voorbereidingen, het is spannend nu het dichterbij komt!’

Simon Schimmel liet zijn kwaliteit zien door langzaam maar zeker naar de top tien te rijden. ‘De routes en de navigatie zijn hier uniek. Je hebt alle soorten terrein, met zand, duinen, savannes en bergpassen. Het is prachtig om te rijden en er is leuke competitie met de snelle Zuid Arikaanse rijders. Er doen hier Dakar deelnemers mee, mensen die in de Worldcup rijden en natuurlijk veel lokale helden. Met het team Roberts Racing hebben we alle logistiek en service goed geregeld, maar het is jammer dat er nog geen uitslag is.’ De organisatie hoopt komende week meer informatie te hebben over de resultaten.

Hoe de organisatie volgend jaar verder gaat is nog onduidelijk: het evenement heeft potentie, het is een prachtige race door unieke gebieden en met betrokkenheid van alle belangrijke organisaties. De Amageza is ontstaan als avonturenrit van een stel motorrijders en in een paar jaar gegroeid tot een pittig evenement: de stap naar de competitie valt de organisatie zwaar maar dat doet niet af aan de prachtige routes en sfeer in het bivak. 

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_amageza014_RobertsRacing2014-1931.jpg

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_amageza014_RobertsRacing2014-2287.jpg