Valkenswaard klaar voor de Pre-proloog

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Preproloog_PeterNotenboom__X3O9189.jpg
Een koude zondag in November, meestal het decor voor de laatste groet van de deelnemers aan Dakar richting het grote publiek. De RTL GP Dakar Pre-proloog staat aanstaande zondag weer op het programma. Het gros van de Nederlandse deelnemers maken dan de laatste meters voor het materieel ingescheept wordt richting Buenos Aires, Argentinië.

In tegenstelling tot vorige jaren begint de Pre-proloog dit jaar vanavond met een showpodium in Valkenswaard. Coureurs en auto's zullen zich hier aan het publiek voorstellen voor het echte werk op zondag. Erik van Loon heeft dan de primeur met de Mini. De auto die de afgelopen Dakar Rally's domineerde stond nog nooit aan de start in Valkenswaard en Van Loon brengt daar verandering in. Hij vertelt: "We gaan ervoor om er weer een leuk evenement van te maken. Met de MINI zorgen wij ook nog voor een primeur, vorig jaar stond de MINI van Nani Roma in het ‘bivak’, maar dit jaar rijdt er voor het eerst een MINI tijdens de Pre-Proloog."

Bij de auto's staan mannen als Bernhard ten Brinke, Maik Willems en Ebert Dollevoet aan de start. Maar ook zullen Tim en Tom Coronel aanwezig zijn met de immer spectaculaire buggy's. WTCC-coureur Tom Coronel zal in Dakar aan de start verschijnen nadat hij eerder verklaarde het nooit weer te willen doen. Tijdens de Pre-Proloog zullen deze heren voor het nodige spektakel gaan zorgen.

Tot op heden is Kees Koolen de enig bevestigde coureur bij de quads. Bij de motoren staat daarentegen een uitgebreid aan de start. Frans Verhoeven zal met zijn teamgenoot Robert van Pelt de show willen stelen, net als de mannen van BAS Dakar die met een vierkoppige delegatie aan de start staan. Jurgen van den Goorbergh maakt zijn rentree op de motor terwijl er ook een mooie groep debutanten aan de start verschijnen: Erik Klomp, Jasper Riezebos en Jeroen van Daele stellen zich aan het publiek voor.

Bij de Trucks komt wederom een groot startveld aan de start. Totaal staan er 25 trucks aan de start op het Eurocircuit. Natuurlijk staan de favorieten voor de eindoverwinning in de vorm van Gerard de Rooy en Hans Stacey aan de start. Ook staan Martin van den Brink en Pascal de Baar met de nieuwe Renault aan de start. Ook debutant Vick Versteijnen zal zich in Valkenswaard aan het publiek tonen met de nieuwe truck, die pas net klaar is.

Het tijdschema ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):

08.30 uur Circuit open
10.00 uur Quads – heat 1
10.05 uur Motoren – heat 1 t/m 5
10.30 uur Auto’s – heat 1
11.15 uur Trucks – heat 1
12.00 uur Taxi-ritjes (crossbaan)
13.00 uur Quads – heat 2
13.05 uur Motoren – heat 6 t/m 10
13.30 uur Auto’s – heat 2
14.15 uur Motoren – finale
14.25 uur Auto’s – finale
14.35 uur Trucks – heat 2
15.40 uur Trucks – finale
16.00 uur Prijsuitreiking