Merzouga: Knuiman profiteert van fout concurrentie

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_ullevalseter_merzouga.jpg
Henk Knuiman heeft in de Merzouga Rally nogmaals een etappe gewonnen. In de vierde rit over 230 kilometer pakte de man uit Wijchen opnieuw de winst. Daarmee was hij onder andere Deny Philippaerts te snel af.

Laia Sanz en Pal Anders Ullevalseter begonnen als leiders aan de vierde etappe. In een technische proef met lastige navigatie pakte Knuiman de overhand na 85 kilometer. Daar kwamen de leiders in het klassement in de problemen bij het vinden van een waypoint. Onder andere Knuiman kon hier met Philippaerts en een aantal andere rijders van profiteren.

De ervaren Ullevalseter reageerde na afloop nuchter. "In de eerste 85 kilometer reed ik met Laia (sanz red.) aan de leiding maar we konden een waypoint niet te pakken krijgen. Daarna hebben we wel 3,5 kilometer rondgereden om het alsnog te vinden maar dit slaagde niet meteen. Uiteindelijk hebben het gevonden en konden we door."

In het klassement behoudt de Noor een voorsprong ondanks de verloren tijd. Zijn voorsprong bedraagt nu ruim tien minuten op Johnny Aubert. Henk Knuiman is inmiddels opgeklommen naar een vijfde plaats, terwijl Laia Sanz op een zevende positie staat.