Knuiman wint eerste etappe Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_18_hr_Valparaiso-highres_Dakar2014_1801_2508.jpg
Henk Knuiman heeft de eerste etappe van de Merzouga Rally gewonnen. In een etappe met een aantal lastige punten in het navigeren bleef de man uit Wijchen rustig. Dit wierp vruchten af want Knuiman kwam als eerste binnen.

Knuiman mistte de opening van de Merzouga Rally op zondag. Dit kwam omdat hij nog onderweg was. De Proloog werd gewonnen door Laia Sanz die op de Honda nog meer kilometers maakt in de Merzouga. Het missen van de proloog had als gevolg dat Knuiman als laatste moest starten aan de eerste etappe.

Dit leverde geen problemen op, Knuiman finishte als eerste. Voor aanvang van de dag had hij zich voorgenomen om gewoon lekker te gaan rijden en goed op zijn navigeren te letten. Dit pakte goed uit want Knuiman vond de juiste wegen en maakte veel tijd goed op zijn voorgangers. Ondanks dat hij op de stenen wel even een keer ten val kwam, waarbij zijn HGS uitlaat een flinke deuk opliep, wist hij de etappe toch winnend af te sluiten.

Toppers als Pal Anders Ulevalsetter en Laia Sanz moesten in deze etappe het onderspit delven voor Knuiman die een sterke rit neerzette.

Na de etappe van maandag is de KTM machine helemaal klaar gemaakt voor de marathon etappe. Er zijn nieuwe banden op de motor gelegd, een schoon luchtfilter geplaatst, nieuwe olie erin en de motor staat er dan ook weer helemaal spik en span bij. Dinsdag vertrok Knuiman als eerste, richting de bivak in de Merzouga duinen. Hij zal het spoor moeten vinden op de route.