Voltallig team Van Merksteijn naar Marokko

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_vanmerksteijn_2014.jpg
Niet alleen Peter van Merksteijn junior, ook Peter van Merksteijn senior staat op 4 oktober aan de start van de Oilibya Rallye du Maroc. Senior heeft een Ford HRX tot zijn beschikking, junior bestuurt de Mini 4AllRacing van Van Merksteijn Motorsport. Op beide auto’s staan de logo’s van twee nieuwe sponsors van het team: Eurol en Kärcher.

De zes dagen durende rally in Marokko is de grootste en zwaarste cross-country rally op het Afrikaanse continent én de finale van de World Cup Cross Country Rallies. De beste rijders van de wereld komen er in actie. Van Merksteijn junior maakt niet alleen zijn debuut in de wedstrijd, hij komt ook voor de eerste maal met de dit voorjaar aangeschafte MINI van Team VM Motorsport aan de start. Eén aspect is in ieder geval wel vertrouwd: Eddy Chevaillier zit op de rechterstoel van de rallybolide.

 “De wedstrijd in Marokko is een perfecte test voor mens en machine”, aldus de ervaren Belgische navigator. “Het is een soort mini-Dakar, met lange ‘specials’ over snelle zandpaden en door rotsachtige canyons. Daar kunnen we de MINI tot het uiterste beproeven en als equipe weer op elkaar ingespeeld raken. Het is immers al weer een jaar geleden dat we voor het laatst samen reden.”

Ook Van Merksteijn senior komt in Marokko in actie, en ook hij met een navigator uit België. Tom de Leeuw heeft een ruime ervaring in de cross country rallysport en kwam in het verleden onder andere met de bekende zanger Koen Wauters aan de start. De nieuwe equipe rijdt met een Ford HRX van Wevers Sport. “Met die auto reed ik vorig jaar in Qatar”, aldus Peter junior. “En de samenwerking met het team van Wevers is toen uitstekend bevallen.”

Van Merksteijn Motorsport is blij twee nieuwe sponsors te kunnen presenteren. Op zowel de MINI als de Ford HRX staan in Marokko de logo’s van Eurol en Kärcher. Eurol is een toonaangevende producent van smeermiddelen. De kwaliteitsproducten van het Nederlandse bedrijf staan garant voor duurzaamheid en veilige prestaties. Kärcher is de grootste fabrikant ter wereld van reinigingssystemen. Voor zowel de professionele branche als huis- en tuingebruik biedt Kärcher de juiste reinigingsapparatuur. “Met onze twee nieuwe sponsors Eurol en Kärcher heeft Van Merksteijn Motorsport in ieder geval weer aan kracht, kwaliteit en betrouwbaarheid gewonnen. In Marokko gaan we zien waar dat toe leidt.”