Beach on Wheels 2014: spektakel op het strand

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_beachonwheels_BeachOnWeels-34-Large.jpgVoor de derde keer zal het strand Nulde op 29 en 30 augustus toneel zijn voor het Beach on Wheels festival. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Dutch Rally Association en de organisatie heeft er alles aan gedaan om een zo aantrekkelijk mogelijk programma op te stellen.

Motoren en quads mogen in diverse categorieëen deelnemen aan de wedstrijden die op beide dagen gereden worden. Zo zal een boeren nacht cross zijn waar deelnemers bij invallende duisternis over het strand zullen razen. Ook de jonge talenten mogen zich uitleven in een aantal klassen.

Populair is de open regio klasse, waarin alle amateurs hun beste beentje voorzetten om ‘de koning van Nulde te worden’. Een spectaculaire (veilige) wipe-out zone wordt in het circuit opgenomen, maar kan door de rijders ook ‘ontlopen’ worden. Mens en machine worden dan gespaard, maar men moet wel meer meters afleggen. 

Zo staat ook Davy Pootjes, een 16-jarig talent uit Amerzoden, aan de start. Pootjes heeft een contract bij het KTM fabrieksteam en staat het komende seizoen als runner-up naast Jeffrey Herlings. Naast de motorcrossers zijn er ook genoeg andere activiteiten voor de jeugd maar ook zal er gestreden worden om de titel van de sterkste man van Putten.

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 10,00 en kinderen, die op 29 augustus nog geen 12 jaar zijn hebben gratis toegang. De crosswedstrijden beginnen op vrijdag om 17.00 uur en duren tot na middernacht. Op zaterdag begint het circus om 15.00 uur en om 23.30 uur gaat het hek op slot.