Winst voor Roma, van Loon verliest podiumplek

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2014_Zondag_BajaAragon_vanLoon_05.jpg

Nani Roma heeft gisteren de Baja Aragon op zijn naam geschreven, met slechts 33 seconden voorsprong op teamgenoot Terranova. Het duo Erik van Loon/ Wouter Rosegaar zag een zekere podiumplaats in rook opgaan.

De Baja Aragon verliep geheel volgens plan voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar tot aan de 144e kilometer van de laatste stage. Een greppel aan de buitenkant van een linkerbocht zorgde ervoor dat de MINI ALL4 Racing op haar rechterdeur terecht kwam. Het einde van een superieure rally waarin een podiumplaats zeker was voor het Brabantse duo.

Op de derde proef van de rally gaat het niet helemaal lekker. Na een doorwading slaan de ramen aan en in combinatie met een laaghangende zon verliezen Van Loon en Rosegaar tijd. Hierdoor slinkt het gat met de nummer vier, Zheludov. Van Loon zet de definitieve aanval in op de laatste stage en moet achter de concurrent starten. Na ongeveer 60 kilometer zitten Van Loon en Rosegaar op de achterbumper en kunnen ze hem voorbij. De podiumplaats staat vast. Tot de 144e kilometer als de auto door een greppel op de zijkant beland.

“Het is jammer dat we aan het eind van de rit zonder de verdiende prijs staan. We hebben goed en nagenoeg foutloos gereden. Jammer van dat ene foutje. Vooraf had ik niet verwacht dat we mee konden strijden voor een podiumplaats, maar we hebben bewezen dat we snel genoeg zijn en continu bezig zijn met verbeteren. We houden een goed gevoel over aan deze rally, ons volgende evenement is helaas pas in oktober, de OiLibya Rallye in Marokko. Hopelijk kunnen we dan weer strijden om het eremetaal,” vertelt Erik.

Bron: van Loon Racing


b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2014_Zondag_BajaAragon_06.jpg

Het was weer een aardige slijtageslag in Spanje, met slechts 37 auto's aan de finish. Jan Mooij/ Coen Tolboom finishen op een prima 22e plaats, gevolgd door Vincent Thuis/Ruth Brands op de 24e plaats. Bij de motoren was de winst voor Gerard Farres op een Gas Gas. In de truck categorie was de 3e plaats voor Ton van Genugten. 


b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2014_Zondag_TonvanGenugten_02.jpg

Ton van Genugten is zeer tevreden over het verloop van de race. ,,Het is erg goed gegaan. Ik heb lekker kunnen rijden, mijn eigen ding kunnen doen zonder heel veel mee te maken. In de 1e special op zaterdag viel het communicatie systeem uit, dat was even lastig. De 2e special ging goed. Op zondag reden we de snelste tijd in de 1e special, waarna we de felicitaties kregen van Pep Vila (Team De Rooy). We beleefden nog even een spannend momentje toen er een hoogspanningskabel over de weg hing ter hoogte van de cabine. Gelukkig schoot deze via de beugel van de rolkooi over de cabine heen. In de laatste special verloren we een kwartier toen tot 2 keer toe de remmen warm liepen. ''

,,Het was een Dakarwaardig weekend. Intensief rijden, er zat geen moment rust in. Veel stenen, maar we zijn er zonder lekke banden doorgekomen. De samenwerking met Anton en Eric in de cabine was prima. We keren tevreden huiswaarts en kunnen nu verder met de voorbereidingen op Dakar 2015''


De top-5 na drie dagen bij de auto's:

1 N. Roma (ESP) / M. Périn (FRA) MINI ALL4 Racing 9h 21m 24s
2 O. Terranova (ARG) / M. Torrallardona (ESP) MINI ALL4 Racing 9h 21m 49s
3 M. Kaczmarski (POL) / T. Suominen (FIN) MINI ALL4 Racing 9h 39m 51s
4 V. Vasilyev (RUS) / K. Zhiltsov (RUS) MINI ALL4 Racing 9h 41m 38s
5 R. Varela / G. Gugelmin Overdrive 9h 45m 45s

Algemeen klassement auto's
Algemeen klassement motoren
Algemeen klassement trucks

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2014_Zondag_Adam_Malysz_kicks_up_the_dust_in_his_Toyota_Hilux_in_Baja_Spain_.jpg