Sardinië Rally 2014: Botturi wint etappe 4 na tijdstraf Barreda

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_sardinie_2014_stage4_rodrigues.jpg
Joan Barreda leek de vierde etappe in de Sardinië Rally te gaan winnen maar uiteindelijk trok Alessandro Botturi aan het langste eind, ware het niet door een beslissing van de jury. Het voordeel voor de Italiaan aan de finish was negen seconden. Botturi houdt de leiding in het klassement stevig beet.

Ondanks problemen met de navigatietoren was Joan Barreda gewoon heel snel in het eerste deel. Na afloop verklaarde Barreda dat de monteurs het probleem verholpen hebben tussen de eerste en tweede proef. Ook in de uitslag was Joan Barreda de snelste maar door nog onbekende reden kreeg de Spanjaard een minuut bij zijn finishtijd opgeteld waardoor Botturi officieel als winnaar aangegeven wordt.

Wederom was de etappe opgedeeld in twee delen. In het eerste deel van 48 kilometer was Olivier Pain van Yamaha de snelste voor Botturi. Pain verloor tijd in het tweede deel en kwam daar pas als zeventiende over de streep.

Intussen had Botturi zijn dagoverwinning alweer veilig gesteld. Niet Marc Coma maar Ruben Faria was vandaag de snelste van het KTM team. Coma behoudt nog wel de tweede positie in het klassement en maakt goede kans om een goed klassement te rijden met nog één dag te gaan. Jordi Villadoms verliet de wedstrijd vandaag.

Mirjam Pol deed het wederom erg goed vandaag. Ze finishte op een 26e plaats en rijdt een zeer constante rally. Erik Klomp reed de proef uit op een 36e plaats, Humphrey Senn van Basel kwam uit op een 43e plaats. Op dit moment hebben we nog geen reacties van de Nederlandse deelnemers kunnen verzamelen.

Foto: Team HRC