Sardinië Rally 2014: Coma zet de toon, Senn van Basel met problemen

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_sardinie_2014_stage1_2014.JPG
Na de korte proloog begonnen de vele deelnemers aan de Sardinië rally vandaag aan de eerste serieuze etappe over 320 kilometer. Marc Coma was overall de snelste man, Humphrey Senn van Basel kende geen gelukkige dag.

Marc Coma heeft de toon gezet voor de Sardinië Rally. Op de eerste dag was de KTM kopman de snelste van alle fabrieksrijders en geeft een duidelijk signaal af aan onder andere Honda dat Coma gekomen is om te winnen. Paolo Goncalves was de beste Honda rijder achter Botturi die de Husqvarna ook de sporen gaf in de eerste etappe. Joan Barreda kwam niet verder dan een achtste plaats en was na afloop niet tevreden. Helder Rodriques finishte als negende, Olivier Pain besloot de top tien.

Mirjam Pol was de beste Nederlander op een 33e plaats. Ze bleef steken op ongeveer drie kwartier van de leider in de wedstrijd en bleef op ongeveer de positie waar ze ook gestart was. Erik Klomp finishte op een 44e plaats op 1 uur 42 minuten. Klomp reageerde na afloop: "De navigatie was het grote punt vandaag op een erg technisch parcours vol stenen." Morgen start Klomp weer als 44e.

Humphrey Senn van Basel kende geen gelukkige start van de rally. Al vroeg in de eerste proef had de Hagenaar het tempo er goed in zitten en had een aantal van zijn voorgangers ingehaald. Bij de vijfde inhaalmanoevre ging het mis, zo verklaarde hij: “Ik wilde inhalen op een pad en ineens maakte mijn voorganger een move naar links waardoor ik geen kant op kon.” Zelf kwam Senn van Basel goed uit de strijd, de motor was er minder aan toe: “Alle brandstofleidingen zitten aan de linkerkant en deze waren kapotgescheurd. Met tape heb ik dit proberen te maken en zo ben ik rustig verder gereden. Tussen de eerste en tweede proef heeft het team de motor herstelt en kon ik vol goede moed verder.” Aangekomen bij de start van de tweede proef bleek dat hij niet meer mocht starten: “De organisatie had de proef al afgesloten omdat het anders te laat zou worden en daardoor mocht ik niet meer starten.”

Voor de overige dagen heeft het verder geen gevolgen, ware het niet dat de Hagenaar een flinke tijdstraf krijgt voor het niet volbrengen van de tweede proef.

Maandag staat er een flinke proef op het menu van 170 kilometer met daarbij nog ongeveer 50 kilometer verbinding